dobrota, solidarnost, tolerancija

FOTO Srednja škola u Maruševecu sudjelovala na 22. Državnom natjecanju ekipa prve pomoći

Objavljeno: 14.05.2018. 15:36

Zadnja izmjena: 14.05.2018. 15:44

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg Tjedna Crvenog križA, GDCK Ivanec provelo je brojne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana s osnovnim, tradicionalnim djelatnostima Crvenog križa, vrijednostima volontiranja, solidarnošću s posebnim naglaskom na mladima kao budućnosti.

Ekipa prve pomoći mladeži Crvenog križa Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti, sudjelovala je na 22. Državnom natjecanju ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa u Vinkovcima gdje je sudjelovalo 20 ekipa, odnosno 119 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a riječ je o osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji su pobijedili na školskim i međužupanijskim natjecanjima. 

Natjecatelji su kroz 4 radne pozicije pokazali svoja znanja i vještine u pružanju prve pomoći koje su stjecali tijekom školske godine kroz izvannastavnu aktivnost
prve pomoći u svojoj školi, te na jednoj radnoj poziciji znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima.

U međuvremenu su na pozicijama odmorišta kroz razne igre upoznavali Crveni križ, te Vinkovce, a s ukupno osvojenih 153,50 boda zauzeli su 9. mjesto/10. u kategoriji mladeži (ekipe srednjih škola). Cilj natjecanja nije bio samo usvajanje znanja i vještina pružanja prve pomoći, već i usvajanje onih znanja i vještina koja doprinose razumijevanju humanosti i humanog djelovanja, važnosti pomaganja drugima i očuvanje vlastite dobrobiti, prihvaćanju različitosti i međusobnom uvažavanju, te razvoju solidarnosti i tolerancije. 

Komentari