grad ivanec

Foto - Svečanom skupštinom DVD Salinovec proslavio 70 godina rada i djelovanja

Objavljeno: 24.07.2023. 10:08

Zadnja izmjena: 24.07.2023. 10:08

DVD Salinovec svečanom je sjednicom i prigodnim programom obilježio 70. obljetnicu svog kontiranog rada i djelovanja usmjerenog na protupožarnu zaštitu i spašavanje ljudi i imovine.

Svečano obilježavanje započelo je počasnim vodom i postrojavanjem članstva te blagoslovom vatrogasnih vozila i nove garaže. Svečana sjednica bila je i prilika da se zasluženim članovima i podupirateljima Društva dodjele zahvalnice, diplome, priznanja, plakete i spomenice. I slavljenicima, članovima DVD-a Salinovec, stigla je nagrada i priznanje. Naime, od strane Vatrogasne zajednice Varaždinske županije dodijeljena im je srebrna plaketa za izuzetan doprinos vatrogastvu Varaždinske županije, a koju im je uručio tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc.

- Iza vas je impresivna povijest, nije bilo lako, ali ono što veseli za budućnost je brojna mladež koju imate. Dobrovoljno vatrogasno društvo faktor je sigurnosti. Zadnjih godina okrenuli smo novi list što se tiče opremanja i cjelokupnog investiranja, a siguran sam da ćemo tako nastaviti i dalje. Ulaganja su presudna za vašu sigurnost i efikasnost, ali što je još važnije, vaše su vrijedne ruke i vaš dobrovolji rad. Vi ste oni koji riskirate svoje živote i zdravlje za zajednicu - rekao je u gradonačelnik Milorad Batinić.

Svečanoj sjednici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Salinovec prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ivanca. Ispred Varaždinske županije salinovečkim je vatrogascima visoku obljetnicu čestitala i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

Komentari