čuvanje kulturne baštine

FOTO U Ivancu održana Dječja čarolija - 6. međunarodna smotra dječjeg folklora

Objavljeno: 08.05.2018. 13:02

Zadnja izmjena: 08.05.2018. 13:07

U organizaciji Kulturno umjetničkoga društva iz Salinovca pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Ivanca, u subotu 5. svibnja, održana je 6. međunarodna smotra dječjega folklora koja je okupila male folkloraše iz Hrvatske i susjedne Slovenije.

U programu koji je počeo u 15 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec sudjelovalo je oko 190 malih folkloraša iz KUD-a Klopotec iz Ptuja, Zagrebačkoga folklornog ansambla doktora Ivana Ivančana, KUD-a Vidovec, KUD-a Sesvete, KUD-a Salinovec te dvije folklorne skupine KUD-a Croatia iz Zagreba koji su pjesmom i plesom dočarali kulturnu baštinu svojega kraja. 

Nakon govora predsjednice KUD-a Jasmine Varga Smotru je otvorila dogradonačelnica Grada Ivanca Lidija Kozina, a svečanosti su nazočili i pročelnica Upravnoga odjela za poslove gradonačelnika i predsjednica Vijeća za kulturu Grada Ivanca Ljiljana Risek, predsjednik DŠR-a Salinovec Stjepan Hudoletnjak te predsjednik Mjesnoga odbora Salinovec Stjepan Četrtek.

Na jednome mjestu ponovno je prikazana sva raskoš dječjega folklornog stvaralaštva iz različitih krajeva. Svojim nastupima mali folkloraši ispisali su slavonske, slovenske, međimurske i zagorske stranice koje zajedno čine jednu kulturno bogatu priču, a ova smotra podsjetila je sve prisutne na važnost očuvanja tradicije i kulturne baštine svojega kraja.

 

Komentari