grad ivanec

Foto - U odličnoj atmosferi održan 'Ivanečki kotlić', ovo su pobjednici

Objavljeno: 25.06.2023. 09:26

Zadnja izmjena: 25.06.2023. 09:26

U odličnoj atmosferi, uz sudjelovanje dosad rekordnog broja ekipa te uz nikad veći posjet  građana, jučer je na skate parku Ivanec održana najpopularnija manifestacija u sklopu Dana grada - Ivanečki kotlić.

Pobjednik 11. izdanja Kotlića je ekipa 2. ivanečke bojne 104. brigade HV-a, za što je od gradonačelnika Milorada Batinića primila pobjednički inox kotlić od 30 litara sa "zlatnom" kuhačom i brojnim drugim poklonima sponzora. Kuharska ekipa "Počelo je…" osvojila je drugo mjesto i kotlić od 20 litara s pripadajućim poklonima, dok je za  treće mjesto kotlić od 15 litara i s drugim poklonima primila ekipa UDVDR-a i HVIDR-e Ivanec.

Kotlić je otvorio gradonačelnik Milorad Batinić, koji je kasnije pomogao i u podjeli sarmi te zajedno sa svojim zamjenikom Markom Friščićem obišao ekipe. Natjecalo se 46 ekipa, čije je gulaše znalački ocijenilo kuharsko povjerenstvo u sastavu: Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje hotela Trakošćan, Branka Sambolec, majstor-kuhar restorana BVB Ivanec i Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec. Dodijeljeno je i 11 drugih nagrada, poklon paketa sastavljenih od donacija sponzora koji su se uključili u ovu popularnu manifestaciju.

'Humanitarna svrha'

Novčani prilozi od podjele gulaša, sarmi i graha prikupljali su se ove godine za Zakladu Grada Ivanca. Prikupljeno je 3.700 eura, dok je Udruženje obrtnika Ivanec na račun Zaklade direktno uplatilo još 100 eura, čime se ukupna skupljena svota penje na 3.800 eura, a ova će svota omogućiti Zakladi da još kvalitetnije pomaže u liječenju i rehabilitaciji djece i odraslih te u poboljšanju vrlo teških prilika u kojima još uvijek žive pojedini sugrađani.

- Ukratko, atmosfera na Kotliću bila je odlična i opuštena; puno se kuhalo, šalilo, družilo, a svaki štand bio je priča za sebe, uz napomenu da je svima bila zajednička jedna stvar: svi su bili odlično snabdjeveni povelikim kanistrima i flašama koje su se hladile u badnjevima, tako da žedan nije ostao nitko. Ukratko, Ivanečki kotlić i ove se godine pokazao kao veliko zabavno druženje Ivančana i njihovih gostiju, a koje je proteklo u opuštenoj atmosferi i dobrim emocijama - naveli su iz Grada Ivanca.

Komentari