svake godine program sve bogatiji

FOTO U Svibovcu Podravskom veselo na Danima svetog Benedikta

Objavljeno: 16.07.2018. 12:35

Zadnja izmjena: 16.07.2018. 12:47

Čak tri dana trajala je proslava blagdana svetog Benedikta, zaštitnika mjesta, u Svibovcu Podravskom. Bogat program proslave počeo je u petak 13. srpnja kada su koncert održale Slavonske lole.

U subotu, glavni dan proslave, bilo je najsvečanije. Program su započeli vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski, koji ove godine slave okruglu godišnjicu osnutka, a nastavljen je prezentacijom Svibovskih štrukli i zlevki. Više od 25 izlagačica predstavilo je svoje vještine u spravljanju domaćih kolača, tako ih spašavajući od zaborava u današnje vrijeme industrijske proizvodnje. Posjetitelji su, osim što su vidjeli mnogobrojne izloške, mogli i kušati više od 40 vrsta štrukli i zlevki.

- Ponosan sam što je ova manifestacija iz godine u godinu sve sadržajnija. Prije 12 godina, nas grupa entuzijasta, sramežljivo je krenula u organizaciju Benediktova. Prve je godine proslava trajala samo jedan dan pa smo nakon nekoliko godina došli na dva dana da bi ove godine Benediktovo organizirali tri dana. U Općini se radi izuzetno puno, prijavili smo projekte na EU i nacionalne natječaje u vrijednosti više od 5 milijuna kuna, a u fazi smo dobivanje ugovora u vrijednosti više od 2 milijuna kuna - naglasio je u svojem govoru zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić

Nakon sjednice održana je tradicionalna smotra folklora u organizaciji KUD-a Benedikt s mnogobrojnim gostima. Osim domaćina iz KUD-a Benedikt, nastupili su i članovi KUD-a Zora Piškorevci, KUD-a Petrijanec, Vokalne skupine Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, KUD-a Donja Voća i KUD-a Ledina Gašinci.

Nedjeljna proslava započela je jutarnjim svetim misama, a poslijepodne i večer bili su rezervirani za nogomet - revijalnu nogometnu utakmicu odigrali su nogometaši Udruge Črepičar protiv Legendi, a od 17 sati organizirano je zajedničko gledanje finala Svjetskog prvenstva u nogometu.

 

Komentari