dan škole i 25. obljetnica postojanja

FOTO Učenici iz Strukovne škole prezentirali i nudili posjetiteljima niz usluga i proizvoda koje su sami izradili

Objavljeno: 11.05.2018. 14:45

Zadnja izmjena: 11.05.2018. 14:57

Srednja strukovna škola Varaždin obilježila je Dan škole povodom 25 godina samostalnog rada pod tim imenom i 50 godina obrazovanja učenika s teškoćama. Imajući u vidu značajne obljetnice, ove je godine obilježavanje Dana škole trajalo od 3. do 5. svibnja 2018. godine, s povodom toga organizirane su različite aktivnosti.

Za učenike su bile organizirane pedagoško-kreativne radionice i sportske aktivnosti,a ponuđene su im bile i čak 32 radionice, od kojih su dvije vodili učenici škole, a ostale su provedene pod vodstvom nastavnika, stručnih suradnika i stručnih učitelja. Učenicima je bilo preporučeno da izaberu radionicu koja nije povezana s njihovom strukom kako bi vidjeli i osjetili što uče drugi učenici tijekom nastave i stručne prakse. Cilj ovakvih radionica bio je da učenici steknu osnovna znanja o drugim zanimanjima uz promicanje općih vrijednosti.   

Prezentirali niz aktivnosti i kreativnosti 

Osim toga, održan je i mali izložbeno-prodajni sajam učeničkih kreativnih proizvoda i uradaka u predvorju škole, a moglo se razgledati i kupiti kozmetičarske, galanterijske, krojačke, pekarske, stolarske te dizajnerske proizvode i uratke. Na sajam su bili pozvani predstavnici osnovnih i srednjih škola s područja Grada i Županije, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek i njegova pomoćnica Sanja Herceg.

Tom prilikom predstavljena je i nova web-stranica škole i novi promotivni učenički film o školi te projekt „Sjajim u mraku“ – demonstracija zaštitne odjeće i opreme za bicikliste. Najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima ravnatelj je uručio prigodne nagrade, dok su svim sudionicima Centra izvrsnosti za likovnu kulturu i dizajn uručene zahvalnice. 

Strukovnjaci u Lumini-u...

Škola se, između ostalog, predstavila i na obrtničkom sajmu u  Lumini centru gdje su učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja (stolari, galanteristi, krojači, modni tehničari, modelari i dizajneri odjeće) pod vodstvom profesora i stručnih učitelja brojnim su posjetiteljima predstavili svoja znanja i vještine kroz izložbu i prodaju proizvoda od drva, kože i  tekstila koje su sami osmislili, dizajnirali i proizveli u školskim praktikumima.

Za degustaciju su pekari i mesari pripremili razne pekarske i mesarske proizvode, a učenice frizerke i kozmetičarke posjetiteljima su demonstrirale vještine iz svog područja zanimanja i počastile ih besplatnim kovrčanjem ili peglanjem kose, izradom pletenica i jednostavnih frizura, masažom ruku i leđa i uljepšavanjem noktiju, a izlagale su i prodavale proizvode od prirodnih sastojaka iz područja prirodne kozmetike koje proizvode u školskom praktikumu - meleme za usne, kreme i mirišljave sapune. 

Učenici dizajneri i manekeni počastili su prisutne revijom na kojoj su prikazali svoje vlastite modne kreacije i proizvode od kože od kojih su mnogi nagrađivani na brojnim natjecanjima i smotrama na kojima su učenici kroz godine sudjelovali i natjecali se. Povodom Majčinog dana učenice škole ponudile su besplatne usluge kovrčanja i ravnanja kose, pletenja pletenica, masažu ruku i uređenja noktiju. Također su u ponudi bili proizvodi od prirodne kozmetike – sapuni, ulja, kreme i balzami za usne kao i proizvodi od kože i tekstila koje su izradili učenici škole. 

 

Komentari