povodom slavljeničke 190. obljetnice

FOTO Učenici varaždinske Glazbene škole sa nuSynergetic Orchestrom izveli spektakl u varaždinskom HNK-u

Objavljeno: 15.06.2018. 16:10

Zadnja izmjena: 15.06.2018. 16:17

Koncert za pamćenje priredili su sinoć u varaždinskom HNK učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu sa nuSynergetic Orchestrom. Sastav od 36 glazbenika oduševio je publiku koja je do posljednjeg slobodnog mjesta ispunila gledalište varaždinskog kazališta i kroz dva sata koncerta uživala u izvedbi rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra.

Voditelj nuSynergetic Orchestra i profesor na Glazbenoj školi u Ludbregu, Marko Prepelić, istakno je kako je do ovog koncerta uz 190. obljetnicu Glazbene škole u Varaždinu došlo na inicijativu ravnatelja Davora Matačića koji je bio na njihovim koncertima u Varteksovoj hali i u bivšoj Sinagogi te odlučio da naprave zajednički koncert.

- Drago mi je da sam upravo za ovaj koncert imao prigodu obraditi neke skladbe. Ovo nam je bilo jako lijepo iskustvo i nisam se zapravo nadao da ćemo u tako kratkom vremenu pripremiti koncert koji stvarno zvuči profesionalno. Profesori su pomagali i bodrili učenike i odlično je ispalo - istaknuo je Prepelić

- Prostori u kojima smo do sada imali koncerte koji su bili odlično posjećeni bili su, rekli bi, u hladnim prostorima poput Sinagoge i tvorničke hale, a kako nam vrijeme nije bilo naklonjeno da ovaj koncert održimo u dvorištu Glazbene škole odlučili smo gledalište kazališta pretvoriti u dnevnu sobu kako bi se svi i glazbenici i posjetitelji osjećali ugodno. Ovaj koncert odlična je prigoda da i učenici isprobaju nešto novo i zavole ovu vrstu glazbe - dodao je Marin Kereša iz nuSynergetic Orchestra.

Ravnatelj varaždinske Glazbene škole rekao je kako ovaj koncert nije samo spoj modernog i tradicionalnog, nego i spoj različitih generacija. Osnovnu srž nuSynergetic Orchestra čine bivši učenici Glazbene škole u Varaždinu koji su se rado odazvali želji naših učenika da odrade intenzivne probe i ovaj koncert. Pred nama je sada kratka ljetna stanka, a u rujnu krećemo s audicijom učenika za koncert uz Varaždinski komorni orkestar na Varaždinskim baroknim večerima. Završila nam je netom audicija za mjuzikl „Glazba srca mog“ koji je posvećen Glazbenoj školi u Varaždinu bivšeg učenika Škole Ivana Josipa Skendera, koji će biti izveden upravo na ovoj kazališnoj pozornici u studenom - naglasio je Matačić 

Na rasporedu je još niz koncerata učenika i profesora, bivših učenika Glazbene škole u Varaždinu i održavanje velikog znanstvenog skupa posvećenog školi iz koje su na svoj put krenula brojna poznata imena hrvatske glazbe, kulture i umjetnosti.

Komentari