prigodni program

Foto - Udruga "Roda" na Grebengradu obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

Objavljeno: 04.08.2023. 17:45

Zadnja izmjena: 04.08.2023. 18:19

Varaždinska Udruga specijalne jedinice policije "Roda", u suradnji s partnerskom organizacijom Planinarskim društvom "Grebengrad", organizirala je tradicionalno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO „Oluja“ na području planinarskog doma na Grebengradu.

Kako su izvijestili iz te udruge, jučerašnja proslava protekla je u znaku dostojanstvenog sjećanja i počasti prema svim hrabrim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata. Na početku sudionici su se postrojili kako bi odali počast svim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske, a održana je i minuta šutnje kako bi se odala počast njihovoj hrabrosti i žrtvi.

Jedan od emotivnih trenutaka proslave bila je svečana podjela ratnih beretki veterana koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Čin podjele ratnih beretki uveličali su varaždinski župan Anđelko Stričak, inače nekadašnji pripadnik Specijalne jedinice policije "Roda" te predsjednik Udruge Dražen Vitez.  Kolege iz Zagreba "Zlatni kotač", pak, omogućili su izložbu starih ratnih vozila, navode u svom današnjem priopćenju iz Udruge "Roda".

Komentari