Ludbreška knjižnica

Foto - Uspješno završena potraga za originalnim tekstom TV serije "Mejaši" Mladena Kerstnera

Objavljeno: 28.07.2023. 18:08

Zadnja izmjena: 28.07.2023. 18:14

Ravnatelj ludbreške Gradske knjižnice i čitaonice 'Mladen Kerstner' Stjepan Stjepić i Mladen Kerstner mlađi jučer su u Arhivi HRT-a na uvid dobili originalni tekst TV serije "Mejaši" Mladena Kerstnera, priopćeno je iz ludbreškog Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak".

Time je, kako ističu, uspješno završena dugogodišnja potraga za tekstom za koji se vjerovalo da je nepovratno izgubljen. Da se radi o originalu, potvrdio je i Mladen Kerstner mlađi, koji je prepoznao slova starog očevog pisaćeg stroja.

- U fasciklu se nalaze samo dijalozi, po dva primjerka 6 epizoda Mejaša. To ulijeva nadu da ćemo napokon pronaći sinopsis i knjigu snimanja, čiji bi se tekst uvrstio u prvu knjigu sabranih djela Mladena Kerstnera. Za taj vrijedni pronalazak želim se zahvaliti svim kolegama i kolegicama s HRT-a koji su mi pomogli svojim savjetima i preporukama. Ono što slijedi je predaja zahtjeva pravnoj službi za izradu kopije, nakon čega ćemo krenuti u daljnju obradu. - poručio je tom prigodom ravnatelj Stjepan Stjepić.

Komentari