evo kako je bilo

Foto - Velik interes za Dan otvorenih vrata ludbreškog LORI centra

Objavljeno: 20.04.2024. 17:46

Zadnja izmjena: 20.04.2024. 17:58

Ludbreški Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području LORI Ludbreg, od 9 do 12 sati danas, otvorio je svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje.

Djeca, njihovi roditelji, ali i ostali građani mogli su na licu mjesta vidjeti neke od mogućnosti koje mogu ponuditi u dvjema Newtonovim sobama Alfi i Beti. Ukupno su 104 posjetitelja iskoristila mogućnost da vide i isprobaju nešto od ponuđenog, ističu iz Grada Ludbrega.

-Interes djece, roditelja i građanstva je bio iznad očekivanja. U ‘Alfi’ smo imali pripremljeno robotiku i fiziku, a u ‘Beti’ radionicu kemije s prikazom procesa nastanka biorazgradive plastike i bio goriva. Zatim, posjetitelji su mogli vidjeti eko kućicu od prirodnih materijala te rad 3D printera koji je radio model aviona. Naravno, najveća gužva bila je na velikom simulatoru leta aviona, a osim njega imali smo u pogonu i još tri manja simulatora. Zbog velikog interesa u skoro vrijeme ćemo opet otvoriti naša vrata za sve posjetitelje, a u međuvremenu će nam dolaziti organizirane grupe učenika. Već u srijedu nam dolazi nova grupa učitelja koji još nisu upoznati s našim aktivnostima – rekla je Željka Marković-Bilić, ravnateljica STEM centra LORI.

Komentari