veselo i u kamenoj gorici

FOTO VINCEKOVO U MAROFU Jenkač: 'Zagorci su dobri govornici, malo popiju i svi dobro govore'

Objavljeno: 20.01.2018. 17:44

Zadnja izmjena: 20.01.2018. 17:59

Jedna od tradicionalnih manifestacija na području grada Novog Marofa je obilježavanje Vincekovog u organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Pinta“, a tako je bilo i ove godine u Kamenoj Gorici, u Jelenščaku kod domaćina Tomasa Cesara.

Nakon mise koju je predvodio pater Vitomir Glavaš, župnik župe sv. Antuna Padovanskog iz Novog Marofa, uslijedio je blagoslov vinograda i vinogradara te prigodni obred rezidbe trsa.

– Naša tradicionalna manifestacija svake se godine održava u drugom vinogradu. Današnja je jako lijepo posjećena, s više stotina gostiju. Uvijek se dobro pripremimo pa imamo vinski gulaš, gulaš od divljači naših prijatelja lovaca, kobasice, špek, jeger na ražnju, kolače i naravno, vino, svježe i kuhano – rekao je predsjednik Udruge „Pinta“ Dragutin Košćak

Veselica je protekla uz dobru glazbu domaćeg sastava „Stari trsi“ iz Kamene Gorice i nastup kuburaša udruge „Gromovi Zagorja“ iz Tuheljskih Toplica.

Među onima koji su došli obilježiti Vincekovo bio je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Okupljeni ljudi potvrđuju dobru organizaciju manifestacije, a ja mogu potvrditi dobru suradnju. Sve ono što Grad Novi Marof i gradska Turistička zajednica organiziraju podupire Udruga „Pinta“ sa svojim članovima i svojim aktivnostima. Mi s druge strane pomažemo u njihovim aktivnostima, kao što je Vincekovo, dizanje klopoca i Martinje ili aktivnosti u pripremi vinograda, berbi grožđa i pripremi vina. Danas imamo goste iz okolnih općina i planinare iz Varaždina. Pater je rekao da je sveti Vinko bio dobar retoričar. Mi Zagorci smo poznati kao dobri govornici. A kad se obilježavaju ovakve manifestacije, malo se popije i svi dobro govore – zaključio je Jenkač.

Komentari