radni sastanak

Foto - Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry u posjeti Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 22.02.2023. 18:15

Zadnja izmjena: 22.02.2023. 18:15

Nakon prošlogodišnje posjete delegacije Varaždinske županije Ličko-senjskoj županiji, danas je Varaždinsku županiju posjetio župan Ličko-senjske županije Ernest Petry sa suradnicima.

Nakon odavanja počasti, održan je radni sastanak u Županijskoj palači, gdje je delegaciju Ličko-senjske županije ugostio župan Anđelko Stričak uz kojeg su sastanku prisustvovali zamjenica Silvija Zagorec, pročelnici Miroslav Huđek, Renata Skoko, Darko Majhen te Maja Lehman iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

- Budući da su teme radnog sastanka bile vezane uz obrazovanje i zaštitu okoliša, upoznali smo ih s radom Centara izvrsnosti, dok smo imali prilike čuti iskustva vezana uz zaštitu okoliša jer na svom području imaju tri nacionalna parka. Ta iskustva su nam od neprocjenjive važnosti ako znamo kako je cilj Varaždinske županije, zajedno s Krapinsko-zagorskom županijom područje Ivanščice, Strahinjščice, Maceljske gore i Ravne gore proglasiti parkom prirode. Vjerujem da će nam ta iskustva uvelike u tome pomoći kako bismo taj prostor zaštitili te kako bi stanovništvo koje tamo živi moglo imati koristi od toga - rekao je župan Stričak.

Župan Petry je istaknuo brojne osobitosti Ličko-senjske županije te napomenuo da veliku pažnju posvećuju upravo razvoju gospodarstva.  Ujedno je zahvalio i svim dragovoljcima koji su bili na području Ličko-senjske županije, kao i pripadnicima SJP "Rode" od kojih su dvojica poginula braneći Liku. Kao još jednu dodirnu točku ovih dviju županija, naveo je skrb o raseljenim osobama iz Ukrajine koji su zbog ruske agresije bili primorani napustiti svoje domove.  

Komentari