trakoščan

Foto - Na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja okupilo se više od 600 hodača

Objavljeno: 08.05.2023. 08:40

Zadnja izmjena: 08.05.2023. 09:05

Povodom Svjetskog dana kretanja Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, organizirala je u subotu 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije - Trakošćan 2023.

Na festivalu se okupilo više od 600 nordijskih hodača iz cijele Hrvatske. Uoči samog festivala u Trakošćanu je održano drugo kolo Prvenstva Hrvatske u nordijskom hodanju, u organizaciji Hrvatskog saveza nordijskog hodanja. U utrkama na 5 i 10 kilometara nastupilo je 44 natjecatelja i natjecateljica.

Festival nordijskog hodanja i pješačenja otvorila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, koja je čestitala članovima Udruge Drava koji su ovu disciplinu u posljednjih nekoliko godina učinili prepoznatljivom i u našem kraju.

- Upravo je ova vrsta rekreacijskog sporta odlična aktivnost za svakoga, a prednosti nordijskog hodanja su zbilja velike – od toga da pokreće gotovo devedeset posto mišića pa sve do blagodati za naše mentalno zdravlje. Osim same tjelovježbe, našem zdravlju pridonosi i boravak na svježem zraku, ugodna šetnja s prijateljima te upoznavanje prirodnih, ali i mnogo puta turističkih atrakcija, a gdje sve to možemo napraviti bolje nego u našem prekrasnom Trakošćanu - rekla je Zagorec.

Komentari