Tjedan Crvenog križa

GDCK Ivanec obilježava 8. svibnja – Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Objavljeno: 07.05.2018. 16:50

Zadnja izmjena: 07.05.2018. 16:52

U znak sjećanja na osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Herya Dunanta, 8. svibnja obilježava se u čitavom svijetu kao Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te njime započinje Tjedan Crvenog križa koji se obilježava od 8.-15. svibnja, a Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec ovogodišnji Tjedan obilježava nizom aktivnosti. 

Cilj obilježavanja jest upoznati što više građana sa djelatnostima Crvenog križa, načinom rada i djelovanja naše humanitarne organizacije, ali i sa značajnim obljetnicama Hrvatskog Crvenog križa. 

GDCK Ivanec djeluje na teritoriju gradova Ivanca i Lepoglave i općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec u rješavanju humanitarnih pitanja, organiziranju zdravstvenih i socijalnih programa, pripremanju stanovništva za djelovanje u masovnim nesrećama i katastrofama. Okuplja 60 aktivnih odraslih članova, 573 mladih, 2625 dobrovoljnih darivatelja aktivnih u posljednjih 5 godina, te 2 počasna člana GDCK Ivanec.

U nastavku vam donosimo aktivnosti GDCK Ivanec povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa. 

  • 9. svibnja od 8,30 sati do 12 sati u Restoranu Ivančica u Lepoglavi - akcija dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg lepoglavskog područja. 
  • Od 10.-13. svibnja ekipa prve pomoći mladeži Crvenog križa Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti, odlazi na 22. Državno natjecanje ekipa mladih Hrvatskog Crvenog križa u Vinkovce.
  • Dana 15. svibnja - radionica iz prve pomoći za prosvjetne djelatnike i volontere GDCK Ivanec.

Komentari