GDCK Ivanec: Radionica "Ručica pomagačica" održana u vrtiću u Žarovnici

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.01.2014. 17:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: GDCK Ivanec

Crveni križ kao humanitarna organizacija, sukladno svojim zakonskim propisima provodi programe humanističkog odgoja djece i mladih, radi na usvajanju vrlina solidarnosti, suosjećanja, poštivanja i razumijevanja potreba drugih, a upravo putem projekta "Volim pomagati" djecu upoznaju s osnovnim djelatnostima Crvenog križa te osvještavaju važnost pomagačkog ponašanja.

Nastavljajući s provođenjem projekta "Volim pomagati" namijenjenog djeci vrtićkog i predškolskog uzrasta, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je u srijedu, 15. siječnja u Dječjem vrtiću "Runolist" održalo radionicu pod nazivom "Ručica pomagačica".

Na radionici je sudjelovalo 15 djece u dobi od 4 – 6 godina, a radionicom se djecu potiče na razmišljanje o pomaganju drugima, razvija se empatija te osvještava važnost pomagačkog ponašanja. Djeca su razgovarala o pružanju pomoći, humanosti te riječima i crtežima izrazila oblike pružanja pomoći koje oni sami planiraju učiniti narednih dana.

Djeca su se kroz ranije provedenu radionicu upoznale sa jednom od djelatnosti Crvenog križa – prvom pomoći, a sljedeća će radionica biti vezana uz temu što činiti u situacijama kada se dogodi neka nesreća ili nezgoda, kako potražiti pomoć te što je važno znati u takvim situacijama upoznavajući lik tzv. "Mišice Milice" kao lik kojeg Hrvatski Crveni križ koristi u velikim trgovačkim centrima za označavanje mjesta gdje će se dijete ako se izgubi doći i potražiti pomoć.

Ovaj mjesec s radionicama se započinje i u DV "Ivančice" Ivanec, i to već idući tjedan u dvije vrtićke skupine, a nastavlja se i s radionicama u Osnovnoj školi Ivanec.

Komentari