Goran Habuš: Glas za Zlatka Horvata je glas za HDZ

Objavljeno: 24.10.2011. 11:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Horvat mene optužuje da nisam samostalan u radu i da dobijam instrukcije od predsjednika stranke, a onda ode u Zagreb i u Saboru „drži štangu“ HDZ-u - poručio je kandidat za gradonačelnika Goran Habuš (HNS-SDP-HSU).

Habuš i kandidati za njegove zamjenike osvrnuli su se na izjave Zlatka Horvata koji je ustvrdio da Habuš, ako bude izabran, neće biti pravi gradonačelnik te da će se Varaždinom upravljati iz predsjedništva HNS-a u Zagrebu.

- Ponosan sam na to da imam podršku predsjednika HNS-a Radimira Čačića. On je osoba kod koje možemo, ako bude potrebno, zatražiti savjet, ali nema govora o tome da bi on upravljao Varaždinom umjesto nas. Uostalom, pa  već smo istaknuli da je naša želja formiranje vertikale vlasti od mjesnog odbora do Vlade i to sve na dobrobit građana Varaždina - istaknuo je Habuš dodavši da je ta „vertikala“ do sada funkcionirala na principu podobnosti i poslušnosti.

- Nakon što su „dvije rukice“ prošli tjedan otišle u Hrvatski sabor HDZ-u osigurati kvorum i dići ruku za ono što HDZ-u treba mislim da je svima jasno da HDZ već godinama preko Čehoka i Horvata upravlja Varaždinom. Dakle, vertikala vlasti postoji i sada ali se temelji na ucjeni - ako Gradu Varaždinu nešto treba, Čehok i Horvat moraju otići u Zagreb dići ruke za nešto što HDZ-u treba, bez obzira što to bilo, pa makar to značilo i skidanje imuniteta zastupniku kako bi ga HDZ mogao tužiti zbog izgovorene riječi - istaknuo je Habuš jasno poručivši:

- Glas za Horvata je glas za HDZ!

Habuš je istaknuo i da u drugom izbornom krugu ove nedjelje očekuje da će Varaždinci još jednom poslati poruku da je počelo vrijeme za promjene dodavši da očekuje i podršku dijela birača koji su u prvom krugu glasali za Miljenka Ernoića (HSLS).

- U Gradskom vijeću više/manje nastupamo zajedno kao oporba i pošteno i dobro surađujemo tako da očekujemo da će se barem dio njihovih birača u ovoj situaciji prikloniti nama - poručili su Habuš, Martinčević i Radelić.

Komentari