Kozina više nije direktor VELV-a, što će biti s tim mjestom?

Objavljeno: 20.12.2011. 12:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Goran Kozina više nije direktor Varaždinskog veleučilišta. U budućnosti će obnašati dužnost prodekana za razvoj.

Goran Kozina potvrdio nam je da ga je Stručno vijeće VELV-a na prošlotjednoj sjednici izabralo za prodekana za razvoj.

- U principu radi se o sličnoj funkciji samo što direktora putem javnog natječaja izabire direktno osnivač, odnosno Grad Varaždin, a prodekana za razvoj i poslovanje imenuje isključivo Stručno vijeće na prijedlog dekana - rekao nam je Kozina.

Pitali smo ga i što će biti sa funkcijom direktora, hoće li ta funkcija biti ukinuta ili će na mjesto direktora biti imenovana neka druga osoba.

- Teško mi je o tome govoriti jer što god da kažem sve će se opet krivo protumačiti. Ono što znam jest da i neke druge visokoškolske institucije u Hrvatskoj, a pogotovo u inozemstvu, imaju tu funkciju i da je ta funkcija izuzetno važna. Mislim da je dosadašnji direktor VELV-a uz dekana najzaslužniji za to da je povećan broj dopusnica, studenata i zaposlenih. Kakvo je mišljenje osnivača, odnosno nove gradske vlasti, to ne znam - istaknuo je Kozina.

Pitali smo zato gradonačelnika Gorana Habuša hoće li Grad kao osnivač VELV-a popuniti upražnjeno mjesto direktora ili ukinuti tu funkciju.

- Još nemamo službeni stav po tom pitanju. Znam da i na nekim inozemnim sveučilištima i veleučilištima koja su okrenuta tržištu postoji ta funkcija. Teško mi je sada govoriti o tome. U svakom slučaju, o tome odlučuje Upravno vijeće VELV-a i moramo jako dobro razmisliti o tome - rekao nam je Habuš.

Komentari