Gornje Ladanje: Traži se pomoć za nastavak sanacije kuće samohrane majke

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.08.2013. 17:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Prošle godine na inicijativu načelnika općine Vinica Marijana Kostanjevca pokrenuta je akcija sanacije obiteljske kuće samohrane majke Marijane Pajtak iz Gornjeg Ladanja kojoj je jedini prihod pomoć za uzdržavanje.

Marijana Pajtak je s dvoje male djece  živjela u trošnoj  i vlažnoj kućici kojoj je prijetila opasnost od urušavanja pa su prvi radovi obuhvatili sanaciju temelja i zidova kuće te sanaciju dimnjaka i krovišta.

Također  su betonirani podovi  u svim prostorijama te je  izmjenjena  dotrajala stolarija. Osim Općine Vinica iz čijeg je  proračuna za sanaciju kuće osigurano  24 000 kuna, na svemu što je prošle godine učinjeno treba zahvaliti i svim  mještanima koji su se u popravak kuće  uključili  novčanom pomoći ili dobrovoljnim radom, kao i pojedinim donatorima građevinskog materijala.

Kako je obitelji s malom djecom nužno potreban i sanitarni čvor, ove se godine planira uređenje kupaonice i WC-a te izgradnja  septičke jame.

Stoga Općina Vinica poziva sve koji mogu pomoći bilo donacijom potrebnog materijala bilo svojim radom da se jave u općinu radi koordiniranja akcije koju će provoditi Općina na čelu s načelnikom.

Komentari