Grad Ivanec potpisao Ugovor o recertifikaciji u sklopu programa BFC SEE

Objavljeno: 20.07.2015. 17:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Grad Ivanec

Ugovorom o recertifikaciji, potpisanim na svečanoj ceremoniji u utorak, 14. srpnja, u prostorijama Udruge gradova u Zagrebu, s početkom u 11 sati, grad Ivanec ulazi u ponovni proces potvrđivanja statusa grada s povoljnim poslovnim okruženjem u sklopu Programa BFC SEE.

Svoj prvi BFC znak Ivanec je zaslužio ocjenom od 83.8% još 2013. godine, čime se svrstao kao jedan od samo dvaju grada u Hrvatskoj koji je na međunarodnoj razini bio certificiran kao potencijal za stvaranje kvalitetnog poslovnog okruženja.

Gradovi Bjelovar i Ivanec, prvi certificirani gradovi u Republici Hrvatskoj, potpisali su Ugovore o recertifikaciji kojim ponovo ulaze u proces potvrđivanja statusa gradova s povoljnim poslovnim okruženjem, a Ugovore o sudjelovanju u procesu certifikacije potpisali su grad Cres i grad Čakovec.

Kako bi opet pokazao da je na nivou zadatka i da je zacrtan put dobar put te primjer koji treba slijediti i konstantno nadograđivati, Grad Ivanec sada kreće u provedbu procesa obnove BFC SEE certifikata tzv. recertifikaciju, a ujedno u odrađivanje zahtjevnog posla kojim će se ponovo baviti tim zaposlenika Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Proces je ujedno i nastavak mini reforme javne uprave na lokalnoj razini koja je kroz procesa certifikacije, a putem automatizacije i standardizacije procesa i projekata unutar sustava same gradske uprave, u Gradu Ivancu dala dobre rezultate.

Za uspješno provođenje projekta na lokalnoj razini, svi uključeni gradovi očekuju i  podršku Centra za lokalni ekonomski razvoj (CLER), osnovanog pri Ekonomskom fakultetu u Rijeci, koji je i koordinator projekta za Hrvatsku.

Osim navedenih gradova i općina, proces certifikacije trenutno prolaze gradovi Dubrovnik, Jastrebarsko, Duga Resa, Krk i općina Kostrena, a očekuje se i ulazak još nekolicine gradova i općina koje su iskazali interes.

Gradonačelnik Milorad Batinić naglasio je da su rad i povećanje standarda poslovne klime, poboljšanje uvjeta i imidža grada kao propulzivne sredine te privlačenje novih investicija najegzaktniji primjer napretka. Ujedno je novopečenim potpisnicima Ugovora o sudjelovanju u procesu certifikacije, gradovima Cresu i Čakovcu, zaželio mnogo poslovnog uspjeha i kvalitetne suradnje te im je ponudio suradnju i mogućnost prenošenja dobre prakse kod provedbe projekta.

Izvor: www.ivanec.hr

Komentari