Grad Varaždin FOI-u darovao zemljište za novu zgradu fakulteta

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.04.2013. 07:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i dekan Fakulteta organizacije i informatike Vjeran Strahonja potpisali su u četvrtak ugovor o darovanju nekretnina za realizaciju projekta "Sveučilišni kampus u Varaždinu".

Ovim ugovorom Grad Varaždin FOI-u daruje 15 158 m2 zemljišta u samom središtu Varaždina, u ulici kralja Petra Krešimira IV, na kojem bi do kraja 2015. godine trebala biti sagrađena nova zgrada fakulteta.

Osim nastavnih sadržaja, planirana je i izgradnja velike knjižnice i čitaonice na 600 kvadratnim metara te podzemna garaža.

Projekt izgradnje nove zgrade Fakulteta organizacije i informatike vrijedan je oko 20 milijuna eura, od čega će se čak 85% financirati iz strukturnih fondova EU, dok su 15% sredstva Sveučilišta i FOI-a.

- Posljednjih godinu dana doista smo intenzivno radili na ovom projektu i možemo reći da je njime zaokružena ideja sveučilišnog kampusa u Varaždinu. Osim obrazovne komponente, što je od iznimne važnosti, realizacija ideje kampusa donijet će u idućim godinama mnogo posla građevinskoj i pratećoj industriji u regiji. Uz izgradnju studentskog restorana, koja počinje uskoro te izgradnju nove zgrade FOI-a, koja bi trebala početi sredinom iduće godine, slijedi i izgradnja novog paviljona studentskog doma sa 600 ležajeva – rekao je gradonačelnik.

- Cilj nam je stvoriti urbani kampus koji će biti utkan u tkivo grada i na neki način oživjeti njegov centar – rekao je dekan Strahonja, istaknuvši kako će fakultet zadržati postojeću zgradu na Trgu kralja Tomislava.

Komentari