Gradonačelnik Goran Habuš ostao bez vozačke na sedam mjeseci

Objavljeno: 22.08.2012. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš ostao je bez vozačke dozvole na sedam mjeseci. Odlučio je tako Prekršajni sud nakon provedenog postupka.

Podsjetimo, varaždinski je gradonačelnik u studenom prošle godine, samo nekoliko dana nakon što je preuzeo tu dužnost, skrivio lakšu prometnu nesreću u Varaždinu.

Vračajući se sa proslave Martinja, Habuš je pod utjecajem 2,02 promila u Ulici Braće Radić službenim gradskim automobilom Audi A6 okrznuo drugi automobil kojim je upravljala jedna žena.

Policajci su na licu mjesta alkotestom utvrdili da je vozio pod utjecajem 1,58 promila no kasnije je analizom krvi i mokraće utvrđeno da je u trenutku nesreće bio pod utjecajem 2,02 promila alkohola.

Nakon nesreće Habuš je doživio veliki pritisak javnosti i medija te se povukao s liste „kukuriku“ koalicije za Hrvatski sabor, a u mjesto njega u Sabor je ušla njegova zamjenica Natalija Martinčević.

Odmah nakon što je počeo proces protiv njega na Prekršajnom sudu Habuš je izjavio da će poštovati svaku odluku koju donese Sud, odnosno da se neće žaliti na tu odluku.

Bez vozačke će tako biti sljedećih sedam mjeseci, a u to vrijeme koristit će usluge službenog gradskog vozača.

Osim što mu je oduzeta  vozačka, Habuš će morati platiti i novčanu kaznu u iznosu od 6 500 kuna. 

Komentari