Gradonačelnku Habušu zbog njegovih gabarita potreban automobil s 260 konja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 29.08.2013. 11:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger / VT

Prema specifikacijama objavljenima u natječaju za kupnju vozila, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš ne pristaje na vozilo koje ima manje od tri tisuće kubika, pogon na sva četiri kotača, automatski mjenjač i motor od minimalnih 260 konjskih snaga.

Kako je izjavio za Jutarnji list, jači automobil potreban mu je zbog njegovih gabarita.

- A čujte, možda smo mogli malo popustiti na snazi, ali ja sam čovjek krupnih gabarita. Imam više od 100 kilograma, 196 centimetara sam visok i ne stanem u mali i slab automobil – rekao je gradonačelnik Habuš za Jutarnji list.

Prema navedenim specifikacijama, novi automobil bi građane Varaždina mogao koštati 390 tisuća kuna s PDV-om. Zatražen je benzinac, a Habuš je izjavio kako mu je potrebno dobro vozilo jer često putuje, a boji se aviona i letenja.

Zanimljivo je da gradonačelnik Habuš sutra, 30. kolovoza, na poziv Aerokluba Varaždin odlazi na panoramski let nad Varaždinom te valjda tako planira liječiti svoj strah.

Podsjetimo, Grad je prošlog četvrtka poslao na objavu poziv na nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave jednog osobnog vozila srednje klase putem operativnog lizinga s ostatkom vrijednosti.

Prema priopćenju iz Grada, tek nakon otvaranja ponuda 12. rujna bit će poznata marka i tip vozila, a sam automobil bit će namijenjen za obavljanje službenih, radnih i protokolarnih poslova gradonačelnika i drugih predstavnika Grada Varaždina u Hrvatskoj i u Europskoj zajednici.

Komentari