Gradski bazeni počeli rješavati probleme iz prošlosti i najavili nove projekte

Objavljeno: 17.01.2014. 13:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger/TeVž

Gradski bazeni Varaždin u novu godinu kreću s novim projektima, novim idejama, a zadovoljni su i s trenutnom poslovnom situacijom nakon svih nedaća koje su ih zadesile posljednjih godina.

Na današnjoj konferenciji za novinare, ravnatelj Mladen Putar i Božidar Kolarić istaknuli su kako je vrijeme da se o Gradskim bazenima počne pričati u pozitivnom kontekstu.

– Prema prvim spoznajama i podacima, 2013. godinu zabilježit će dobar poslovni rezultat. Ne odličan, ali kad se rezultati stave u kontekst svih onih prošlih događanja, svih grijehova prošlosti za koje mi sad moramo plaćati, onda su to zapravo izvanredni rezultati. Nadamo se da će to tako ostati i dalje. Planova je puno. Čim se završi financijsko izvješće, objavit ćemo ga na našim internetskim stranicama. Posebno sam sretan jer su se u našoj ustanovi počeli stvarati normalni međuljudski odnosi koji su sustavno godinama podgrijavani i to tako da je vladala logika „zavadi pa vladaj“ – rekao je Kolarić

Nova uprava na čelu s ravnateljem Mladenom Putarom uspjela je ishoditi sve potrebne dozvole i riješiti prijašnje dugove. Najveći problem zasigurno je dug prema Poreznoj upravi. – Stari grijesi koji su nas pratili su dugovi prema Poreznoj. Sve što se tu gradilo, radilo se nelegalno. Sve je to trebalo registrirati, ishoditi dozvole, što smo mi i učinili. U ovom trenutku mi sve svoje obaveze izvršavamo redovito. Zaposlenici redovno dobivaju plaću, uredno se podmiruju sve obaveze prema našim dobavljačima – istaknuo je Kolarić.

Ravnatelj Putar zadovoljan je prošlogodišnjim poslovnim rezultatima, a najavio je i nove projekte kojima Gradski bazeni Varaždin nastoje poboljšati svoju ponudu i nametnuti se kao dio varaždinske turističke ponude.

– Imamo ideje za nove projekte, kao što su nova ponuda, ali i bolja energetska učinkovitost. Prema postojećem energetskom certifikatu klasificirani smo u polju E. To je izuzetno nisko, što se vidi i kroz troškove električne energije i najprije ćemo krenuti s tim energetskim dijelom. Također, naši bazeni napravljeni su kao sportski bazeni i nedostaje onaj dio ponude za obitelji s djecom. Tako da krećemo prema fondovima s projektom regionalnog sportsko-rekreativnog centra gdje bi se obuhvatili akvapark, teniski tereni i još neki sadržaji koji bi obogatili našu ponudu – rekao je Putar.

Više o ovoj temi pročitajte u Tjedniku eVaraždin koji će izaći 24. siječnja...

Komentari