Gradsko vijeće Ivanca potvrdilo JPP projekt za ivanečku osnovnu školu

Objavljeno: 11.03.2014. 14:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger

Na sjednici održanoj 10. ožujka Gradsko vijeće Grada Ivanca dalo je suglasnost za preuzimanje financijskih obaveza javno-privatnog partnerstva za dogradnju ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

Prema projektnoj dokumentaciji, u Ivancu će se rekonstruirati 1 313 metara kvadratnih postojeće građevine, a dogradit će se još oko 1 900 metara kvadratnih školskih prostora, kako bi se mogla održavati jednosmjenska nastava.

Godišnji iznosi, bez PDV-a, koji će za dogradnju ivanečke škole izdvajati Država je 1 149 770 kuna, Županija će davati 731 672 kuna, a Grad Ivanec 209 049 kuna. Znači Država daje 55 posto iznosa, Županija 35 posto, a Grad 10 posto.

Burna se rasprava povela o JPP-u jer su vijećnici HDZ-a odmah na početku sjednice tražili skidanje ove točke s dnevnog reda uz objašnjenje da se radi o skupom projektu te tražili njegovo preispitivanje.

S druge strane gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić istaknuo je da ne vidi zašto bi se točka skinula s dnevnog reda jer se radi o odličnom projektu za djecu Ivanca te vrlo važnom za Grad.

- Do novog zakona o JPP-u Grad je za škole u Salinovcu i Radovanu koje su građene prema ovom modelu godišnje izdvajalo oko 480 000 kuna. Sada ćemo za ove dvije škole i dogradnju ivanečke škole izdvajati 480 000 kuna. To je zato jer Ivanec sada izdvaja 10 posto iznosa. Treba izračunati kolika je cijena kapitala danas na tržištu i jasno je da je JPP isplativ. Preuzet ćemo odgovornost i osigurati sredstva u proračunu da se projekt iznese do kraja - rekao je gradonačelnik Batinić.

Nakon toga uslijedilo je glasovanje u kojem su četiri vijećnika HDZ-a glasala da se točka povuče s dnevnog reda, a 12 da ona ostane.

Kad je točka došla na red još se raspravljalo, a na kraju JPP Osnovne škole Ivanec prošao s 12 glasova za i četiri suzdržana.

Na jučerašnjoj sjednici raspravljalo se još o objektima na Ivanščici, održavanju utrke Downhill 2014., poslovanju groblja  te radu Pučkog otvorenog učilišta Ivanec.  

Komentari