Gradsko vijeće: Prihvaćen prvi rebalans, proračun uvećan za 1,2 milijuna kuna

Objavljeno: 10.03.2014. 14:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Jednoglasnom odlukom Gradskih vijećnika prihvaćen je i prvi ovogodišnji rebalans proračuna, a idućih dana bit će prezentiran i novi projekt sufinanciranja uređenja krovišta i fasada u gradskoj jezgri.

Proračun se povećava za 1,2 milijuna kuna, a radi se o stavkama koje nisu realizirane u prošloj godini.

– Rebalans proračuna su zapravo neke stavke koje nisu realizirane u prošloj godini, a tiču se otkupa zemljišta za servisnu cestu u Brezju. Morali smo ih predvidjeti, što je dakle novi trošak. Prihodi će biti od prodaje zemljišta u Cehovskoj ulici i manjih parcela po Varaždinu koje Grad također prodaje. Imamo i promjenu u proračunu što se tiče spomeničke rente. Radi se o četiristo tisuća kuna koje su rezervirane za jedan novi program. Radi se o sufinanciranju uređenja krovišta i fasada u samoj gradskoj jezgri. Želimo da ovaj program postane stalan. Kriteriji ovog sufinanciranja bit će predstavljeni javnosti kroz nekoliko dana – rekao je gradonačelnik Habuš.

Uz navedeno, promjene u proračunu donose i dva oslobođenja od komunalnih doprinosa, odnosno jedno u potpunosti, za DVD Gojanec, i jedno djelomično za investiciju izgradnje studentskog restorana.

Prvim ovogodišnjim rebalansom proračun se ukupno povećao za nešto više od milijun kuna, što znači da sada iznosi oko 232,8 milijuna kuna.

Komentari