Habek: Želimo gradonačelnika Ludbrega te povećati broj zamjenika i vijećnika

Objavljeno: 15.02.2013. 19:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U varaždinskom Hotelu Turist održano je tradicionalno godišnje druženje članova SDP-a iz Varaždinske županije kojem je prisustvovao i predsjednik stranke i premijer Zoran Milanović. Bila je to prilika za SDP-ovce da se osvrnu na aktualne društvene i političke događaje u zemlji ali i da najave predstojeće lokalne izbore. Šef SDP-a Varaždinske županije Mario Habek najavio je tako ambiciozan stranački plan za lokalne izbore.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u svom je govoru članovima stranke istaknuo da je SDP otvorena stranka, odnosno stranka svih hrvatskih građana.

- Bolja smo stranka od nekih stranaka koje misle da su pretplaćene na hrvatstvo i da najbolje znaju što su hrvatski nacionalni interesi. Mi smo stranka svih hrvatskih građana i poštujemo sve manjine i njihova prava. S tim u skladu želim reći da se Hrvatska nije borila protiv ćirilice nego protiv agresora. Neki to danas zaboravljaju - naglasio je Milanović osvrnuvši se i na predstojeće lokalne izbore.

- Na izborima moramo pokazati da smo najbolja i najjača stranka u Hrvatskoj. Da smo najbolja stranka to već znamo, a sad nam preostaje da potvrdimo i da smo najjača stranka. To je vrlo mjerljivo i to moramo pokazati - dodao je.

Predsjednik SDP-a Varaždinske županije Mario Habek najavio je da će varaždinski SDP to pokušati pokazati već na sljedećim lokalnim izborima.

- Naš plan je da dobijemo gradonačelnika Ludbrega, jednog ili dva načelnika općina te da povećamo broj zamjenika i vijećnika u Županijskoj skupštini. Naravno, želimo i mandat predsjednika Županijske skupštine - istaknuo je Habek otkrivši i da još nije sve čisto po pitanju njihovih kandidata na lokalnim izborima.

- Još uvijek traju pregovori u gradu Varaždinu te u nekim općinama kao što su Vinica i Ljubešćica no očekujem da će sve biti dogovoreno uskoro - dodao je.

>> HDZ-ovci Milanoviću: Želimo da budete i naš gost u Varaždinu i vidite piramide u Brezju

Komentari