Habuš: Što je manje zlo - balirati u Brezju ili da smeće ostane u kantama?

Objavljeno: 24.10.2012. 11:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Ni današnji aktualni sat 28. sjednice Gradskog vijeća nije prošao bez pitanja o varaždinskom smeću.

>> Tijek sjednice pratite i uživo, putem LIVE Streama

HDZ-ovog vijećnika Vlatka Vukovića zanimalo je kako je moguće da su na koncesiju za zbrinjavanje novonastalog otpada došle samo dvije ponude.

- Uvjeravali ste nas da imamo cijeli niz zainteresiranih, ali su na kraju došle samo dvije ponude! Godinu dana ste na vlasti i umjesto da je otpada sve manje, sve ga je više! – poručio je Vuković gradonačelniku.

Vijećnik VAGA-e Marko Pižeta naglasio je pak da će VAGA gradonačelnika i inspektoricu zaštite okoliša kazneno prijaviti zbog kaznenih djela protiv prirode budući da se u Brezju balira i industrijski otpad.

- T7 VIS-u nije produžena dozvola za rad i oni ne mogu raditi. Kome je u interesu da se zatvori odlagalište? Znate li što će to značiti? Smeće će ostati u kantama. Što je manje zlo, balirati u Brezju ili da smeće ostane u kanti? – upitao je Goran Habuš vijećnike. 

Također, obavijestio je da otvaranje ponuda za zbrinjavanje baliranog otpada neće biti 5. studenog, kako je planirano.

Naime, tvrtka T7 VIS prošlog je tjedna uputila žalbu i na taj javni natječaj.

- Poduzeli smo sve što je u zakonskim mogućnostima grada i neke stvari imamo pod kontrolom, ali nad žalbama nemamo – napomenuo je Habuš, te dodao da će više interesenata biti za zbrinjavanje baliranog otpada budući da je u igri veća količina otpada i veći novac. 

Izvanredna sjednica idući tjedan? 

Usto, najavio je već za idući tjedan moguće sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se naći samo tema rješavanja novonastalog otpada.  

Što se tiče dviju pristiglih ponuda, one od Univerzala i zajedničke Babića i T7 VIS-a, Habuš je rekao da je T7 u toj zajedničkoj ponudi samo financijski jamac, dok Babić na sebe preuzima cijeli dio zbrinjavanja otpada. 

 

Komentari