Habuš: Tražit ćemo da se ugovori iz optužnice stave izvan snage!

Objavljeno: 29.12.2011. 14:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Stižu i prve reakcije na novu USKOK-ovu optužnicu protiv Čehoka, Patafte i suokrivljenika, čiji su temelj gotovo svi ugovori T7 Grupe s Gradom Varaždinom.

Nakon danas objavljene optužnice USKOK-a protiv Ivana Čehoka, Davora Patafte, Tomislava Kezelja, Narcise Huljev i Hrvoja Vojvode, stižu i prve reakcije iz Grada.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš jutros je na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici na kojoj se osvrnuo na pregovore oko rješavanja pitanja sa T7 Grupom, zazivao pravosuđe da suspendiraju ugovore koji su predmet istrage do okončanja iste. U uredima USKOK-a u Zagrebu očito su ga čuli.

- Premda optužnica ne prejudicira krivnju, ona je znak da smo bili u pravu kad smo ukazivali na potencijalnu štetnost ugovora s T7 Grupom - rekao je za eVarazdin.hr Habuš.

Najavio je da će Grad zatražiti stavljanje spornih ugovora izvan snage do pravomoćne presude, jer dokažu li se navodi iz optužnice USKOK-a, nastat će nemjerljiva šteta za građane.

- Što sada učiniti? Ako krene rad MBO-a, koji je predmet optužnice i ljudi počnu plaćati obradu, a dokaže li se na sudu da je optužba utemeljena i bilo je pogodovanja, tko će obeštetiti građane koji će tijekom tog vremena plaćati? - pita se Habuš.

Habuš je začuđen što ugovori već i nisu bili stavljeni izvan snage, s obzirom da se znalo da su pod istragom, a Grad je tijekom tog vremena morao pregovarati s T7 Grupom oko smanjenja uvjeta.

>> USKOK podigao nove optužnice protiv Čehoka i Patafte!

Komentari