Habuš: Uvjeren sam da pobjeđujem u drugom krugu

Objavljeno: 17.10.2011. 07:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U pozitivnoj atmosferi u Barfly-u, gdje se na trenutke i zapjevalo, Goran Habuš slavio je pobjedu u prvom krugu izbora za gradonačelnika Varaždina. Brojka od gotovo 44 posto glasova nekima je donijela i nezadovoljstvo, jer su očekivali pobjedu u prvom krugu.

Zajednički kandidat HNS/SDP/HSU Goran Habuš na izborima za gradonačelnika Varaždina odnio je pobjedu u prvom krugu. Ukupno 6.866 dobivenih glasova bilo je dovoljno za 43,87 posto, čime je odmah postao i favorit u drugom krugu.

Za Habuša nema sumnje - postotak dobivenih glasova poruka je da Varaždinci žele promjene.

- Uvjeren sam da pobjeđujemo u drugom krugu. Varaždinci su jasno na ovim izborima da im je dosta ovakve politike i da žele promjene - rekao je Habuš nakon objave neslužbenih rezultata za Radio Sjeverozapad.

>> Neslužbeni rezultati izbora za gradonačelnika Varaždina

Njegov protivnik u drugom krugu, Zlatko Horvat, netom prije toga ga je u eteru optužio za prljavu kampanju punu insinuacija, laži i podmetanja. Habuš to nije vidio tako.

- Ne znam odakle mu to, kampanja je vođena činjenicama, a činjenica je da je on dio gradske vlasti koja je pod istragom i koja je dovela grad u ovu situaciju - uzvratio je Habuš, navodeći da su najbolji sud o kampanji donijeli birači.

Kako je uvjeren u pobjedu, komentirao je i da mu je najveći posao vratiti povjerenje građanima u politiku.

- Poštenim radom i društvenom odgovornošću vratit ćemo poljuljano povjerenje u politiku građanima - kaže, te dodaje da ne vjeruje da će u sljedećem krugu na izbore izaći veći broj građana, već upravo suprotno.

- Nažalost, praksa iz prijašnjih izbora u drugim gradovima pokazuje da u pravilu u drugom krugu broj birača pada - zaključio je.

Komentari