HDZ Novi Marof s Karamarkom proslavio 24. obljetnicu osnutka stranke u gradu

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 01.05.2014. 15:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger/TeVž

U srijedu, 30. travnja, novomarofska gradska organizacija HDZ-a obilježila je 24 godišnjicu osnutka stranke na tom području, a svečanom skupu organiziranom povodom toga nazočio je i Tomislav Karamarko.

Uz saborskog zastupnika i predsjednika HDZ-a Karamarka, skupu održanom u Kulturnom centru Ivan Rabuzin još su nazočili: Tomislav Čuljak, predsjednik sabora HDZ-a i politički tajnik, međunarodni tajnik stranke Mirko Kovač, zatim saborski zastupnici Ivan Domagoj Milošević i Sunčana Glavak, te predsjednik županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak.

Dugogodišnji predsjednik gradskog odbora HDZ-a Zvonimir Puškadija u svom obraćanju okupljenima osvrnuo se na dane osnivanja stranke 1990. godine, dok je čelnik novomarofskog HDZ-a Siniša Jenkač uputio kritike aktualnoj vlasti u gradu.

- Praktički na ovom mjestu, gdje je nekada bila poznata kino sala, bio je osnovan prvi inicijativni odbor HDZ-a. Bilo je to jedno političko okruženje, u kojem je trebalo imati hrabrosti doći na skup, a pogotovo nas 13 koji smo stali na binu.To nisu bila jednostavna vremena, ali mogu reći da i danas osjećam da su isto olovna vremena, samo na drugi način. Možda bi danas još više ljudi bilo u ovom prekrasnom kulturnom centru, ali ako netko radi u javnim službama onda se jednostavno boji za svoje radno mjesto - rekao je Puškadija.

- Fama koja se diže iznad Novog Marofa zove se općina Ljubešćica, koja ima 1700 stanovnika. Novi Marof ima 13,5 tisuća stanovnika, ali općina Ljubešćica u zadnji pet godina šije nas preko svih granica. Tamo smo polagali kamen temeljac na vatrogasnom domu, tamo se gradi gospodarska zona, tamo se asfaltira ne znam koliko cesta... Što se radi u Novom Marofu? Baš ništa. Ne samo da se ništa ne radi, nego je i naš aktualni gradonačelnik izašao iz svoje stranke pa je u sukobu sa državnim i županijskim nivoom. Naš gradonačelnik ne može prijeći ni rotor u Marofu ni most u Presečnom, jer nema kome i nema po što - rekao je između ostaloga Jenkač.

- Zamislite da još oni još jedanput dobe parlamentarne izbore, koga biste od ovih ministara gledali još četiri godine zajedno s Milanovićem? Molim da doživite ove izbore za europski parlament kao parlamentarne izbore. Jako je bitna pobjeda, jer mi ovom pobjedom njih definitivno lomimo. Nakon toga kreću neki drugi jači vjetrovi, jer drugi vjetrovi su već krenuli. Pogledajte njihove medije kako ih šamaraju. Priznali su da smo sada mi poveli kao 2 ili 3 posto u tim njihovim anketama, ali mi smo u ovom momentu iznad njih objektivno sedam ili osam posto - kao posljednji govornik rekao je okupljenom članstvu HDZ-a Karamarko, te ih pozvao da se angažiraju oko kampanje za EU izbore.

Komentari