HNS suspendirao Nataliju Martinčević i Zlatka Koračevića

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 08.02.2014. 18:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U Osijeku je danas održana sjednica Predsjedništva HNS-a na kojoj se raspravljalo o kandidatima stranke za zajedničku koalicijsku listu za izbore zastupnika u Europski parlament. Predsjedništvo je razmotrilo i temu koja nije bila predviđena na dnevnom redu sjednice. Naime, pod točkom razno predsjednik Središnjeg odbora i Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Predrag Štromar izvijestio je o potezima i djelovanju dvoje članova varaždinske organizacije, Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića.

>>Pusić u Osijeku: Ne znam kakva je stranačka budućnost Koračevića i Martinčević

Predrag Štromar iznio je prijedlog da se na razini Županijske organizacije protiv to dvoje članova pokrene stegovni postupak, s obzirom na izjave i djelovanje koje šteti ugledu stranke.

Predsjedništvo je podržalo takav prijedlog i dalo punu potporu HNS-u Varaždinske županije da pokrene stegovni postupak, te je donesena odluka o njihovoj trenutačnoj suspenziji do okončanja postupka, a u skladu sa Statutom HNS-a. Suspenzija podrazumijeva mirovanje svih prava i obveza člana u razdoblju suspenzije, odnosno da članovi tijekom razdoblja suspenzije ne sudjeluju niti se pozivaju na sjednice stranačkih tijela čiji su članovi. Jednako tako, tijekom suspenzije članovi nemaju pravo istupati u javnosti kao punopravni članovi stranke.

Glede kandidata stranke za zajedničku koalicijsku listu za izbore zastupnika u Europski parlament, prema Statutu HNS-a konačni izbor kandidata vrši Središnji odbor HNS-a, a Predsjedništvo predlaže kandidate.

- Temeljem prijedoga regionalnih saveza HNS-a Predsjedništvo će Središnjem odboru predložiti da naši kandidati na zajedničkoj koalicijskoj listi za izbore za Europski parlament budu Jozo Radoš i Marin Vučić - najavila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Jozo Radoš predsjednik je Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru, dugogodišnji saborski zastupnik, a bio je i promatrač u Europskom parlamentu, te ministar obrane u Vladi Ivice Račana.

Marin Vučić dugogodišnji je član HNS-a, a u Varaždinskoj županiji poznat je i kao ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ u Varaždinu. Član je Predsjedništva ŽO HNS Varaždinske županije, a bio je član poglavarstva grada Varaždina u vremenu 2000-2001., član županijskog poglavarstva 2005-2008., ali i vijećnik u Županijskoj skupštini.

Član je podružnice HNS Sračinec, jedne od najjačih podružnica HNS-a u Varaždinskoj županiji, koja ga je i kandidirala, a županijsko predsjedništvo podržalo je kandidaturu i predložilo ga na današnjoj sjednici Predsjedništva.

Izbor Marina Vučića za kandidata zajedničke liste za Europski parlament, pokazatelj je da je HNS u Varaždinskoj županiji snažan i utjecajan, te predstavlja jedinstvo i snagu stranke na sjeveru Hrvatske.

 

Komentari