Horvat: Za razliku od Habuša, ja sam imao kulturnu kampanju

Objavljeno: 17.10.2011. 07:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Zlatko Horvat osvojio je 22,93 posto glasova na izborima za gradonačelnika Varaždina i osigurao drugi krug. Nakon objave neslužbenih rezultata porazgovarali smo s njim.

Nezavisni kandidat Zlatko Horvat na izvanrednim izborima za gradonačelnika Varaždina osvojio je 3.588 glasova, odnosno 22,93 posto glasova onih koji su izašli na izbore.

U poražavajućem danu za varaždinsku politiku, na kojem gotovo dvije trećine Varaždinaca nije htjelo izaći na izbore, Horvat je bio zadovoljan svojim rezultatom u odnosu na ostale protivnike.

- Osobno sam zadovoljan svojim postotkom, jer sam se sam borio protiv tri kandidata koji su iza sebe imali stranačku infrastrukturu - kaže Horvat, koji je kao i ostali kandidati razočaran odazivom Varaždinaca na ovim izborima.

>> Neslužbeni rezultati izbora za gradonačelnika Varaždina

Drugi krug je za samo dva tjedna, točnije 30. listopada, Horvat je uvjeren da se birači mogu animirati, a dio krivnje prebacuje i na - neiformiranost građana.

- Recimo, dobili smo informacije da neki od građana uopće nisu znali da se održavaju izbori i da su dolazili na birališta pitajući što se tu događa, premda je najavljivano u svim medijima. Dakle, može se dosta toga promijeniti. U drugom krugu obratit ću se građanima  izravno, pismima i izravnim obraćanjima - iznio je planove za drugi krug Horvat.

Njegov protivnik u drugom krugu je Goran Habuš, zajednički kandidat tri stranke - HNS-a, SDP-a i HSU-a. Horvat kaže da ne zna o čemu priča Habuš kad tvrdi da je ovo dokaz da ljudima treba promjena.

- Ne znam što govori o promjenama, mi smo imali kulturnu i demokratsku kampanju za razliku od njih. Na posljednjem predizbornom skupu sve je vrvilo insinuacijama i napadima na mene - napomenuvši da je na kampanju potrošio oko 200 tisuća kuna, što će se i sukladno zakonu i javno objaviti sljedeći tjedan.

Komentari