Hranić u Milanu na sjednici Društvene inovacije u hrani i energiji - Put naprijed za regionalne investicije

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 21.05.2015. 16:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva

Bruno Hranić, koordinator EPP-a u Odboru regija i član Predsjedništva Odbora regija, otputovao je na sjednicu Europske pučke stranke u Milano.

Uz Hranića, sjednici u Milanu prisustvovat će Michael Schneider, predsjednik EPP grupe u Odboru regija, Raffaele Cattaneo, predsjednik regionalnog vijeća Lombardije, Mario Mantovani, podpredsjednik regionalne vlade Lombardije i regionalni ministar zdravlja, Markku Markkula, predsjednik Odbora regija te predstavnici Europske komisije i Parlamenta.

Naziv sjednice je "Društvene inovacije u hrani i energiji- Put naprijed za regionalne investicije“, a na njoj će se kroz dva dana raspravljati o inovacijama u sektoru hrane i energije, ulaganjima u tržište i pristup financiranju za mala i srednja poduzeća koja se bave inovacijama u prehrani i energiji te će se usvajati Deklaracija Europske pučke stranke o društvenim inovacijama u hrani i energiji.

Europski pučani napominju da proizvodnja hrane mora povezati one koji je uzgajaju s onima koji je kupuju, kuhaju i konzumiraju. Potrebno je stvoriti okruženje u kojima bi inovativna poduzeća male i srednje veličine koja investiraju u hranu i energetske projekte mogla lakše pristupiti europskim fondovima, umjesto da se moraju oslanjati samo na banke. Apelira se na europske institucije i zemlje članice da uspostave snažniju poveznicu između proizvođača hrane i potrošača  te da omoguće veću potporu malim i srednjim poduzećima te lokalnoj proizvodnji.

Komentari