Hrvatska Bednja i slovenski Videm osmišljaju zajednički projekt civilne zaštite

Objavljeno: 23.03.2012. 10:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: bednja.hr

Operativna grupa za civilnu zaštitu prekograničnih općina i gradova Hrvatske i Slovenije održala je sastanak u hotelu Trakošćan na temu uređivanja načina suradnje njihovih civilnih zaštita i uključivanja u nju jedinica lokalne samouprave te utvrđivanja zajedničkog projektnog zadatka koji će se za dodjelu novčanih sredstava kandidirati na natječaj u sklopu IPA-ina Gospodarskog programa.

Sastanak je organiziran od strane Varaždinske županije, Općine Bednja i Grada Lepoglave, a nazočili su mu dožupan Milan Pavleković, načelnik područnog ureda 112 Varaždin Zdravko Vrbanić,  dogradonačelnik Lepoglave Alojz Gredelj, predstavnik AZRE Nikola Kučiš, predstavnik Projektnog ureda Bednje i Lepoglave Hrvoje Kovač i načelnik Bednje Mirko Bistrović.

Sa slovenske strane u radu su sudjelovali Jože Kornban iz Službe za zaštitu i spašavanje regije Ptuj, načelnik Vidma Friderik Bračič sa zamjenikom Marjanom Selinšekom i predsjednikom Vijeća Francom Stopajnikom te predstavnik Projektne agencije HALO Jernej Golc.

Na sastanku je najprije bilo riječi o natječaju IPA-e na koji će zajednički projekt kandidirati općine Videm i Bednja, Grad Lepoglava i Varaždinska županija. Razgovaralo se i o određivanju nositelja projekta, partnera i odabiru projekata koji će se prijaviti na natječaj.

Dogovoreno je da se od strane hrvatskih sudionika projekta to učini što prije, točnije, do idućeg sastanka, jer natječaj je otvoren samo do polovice travnja ove godine, a potrebno se i dogovoriti o načinu na koji će se sufinancirati 15 posto vrijednosti projekta, koji je „težak“ ukupno 75.000 eura.

Komentari