Hrvatski nogometni kup: Ivančica prošla dalje, Zadrugar ispao

Objavljeno: 30.08.2012. 11:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: eVarazdin

Od dva finalista Županijskog kupa, samo je Ivančica uspjela izboriti šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Naime, Ivančani su na domaćem terenu pobijedili Oriolik nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca, dok je Zadrugar poražen u gostima kod Slunja 2:1.

Pred oko tristotinjak gledatelja u Ivancu, Oriolik je poveo u 23. minuti preko Jurića koji je četiri minute kasnije povisio i na 2:0, a gosti su s potonjim rezultatom otišli na odmor. Nadu je vratio Škvarić u 55. minuti smanjivši rezultat, a u 71. povratnik Bochl donosi izjednačenje.  Do kraja susreta mreže se nisu tresle pa se krenulo na izvođenje kaznenih udaraca.

S „bijele točke“ precizni su bili Pađen, Božak, Murić i Gregur dok Priher koji je trebao bio peti izvođač za domaću momčad  nije niti izvodio kazneni udarac s obzirom da je Ivan Prebeg promašio gol, a domaći vratar Matija Žulićek obranio je udarac Alenu Haringu. Momčad Ivančice je pod vodstvom trenera Damira Friščića potvrdila uspjeh iz 1998. godine kad je u 1/16 finala, gdje je igrala protiv koprivničkog Slaven Belupa.

Drugi finalist Zadrugar nije se uspio plasirati u 1/16 Hrvatskog kupa, a bolja od njih u pretkolu bila je momčad Slunja 2:1. Jedini pogodak za nogometaše iz Hrastovskog postigao je Marko Kolak.

Izvor: e-ivanec.com

Komentari