Humanitarna nogometna utakmica u varaždinskoj Areni za Melaniju Horvat

Objavljeno: 12.11.2013. 20:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

Na inicijativu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec te saborskog zastupnika Marija Habeka u srijedu, 20. studenog u Areni Varaždin odigrat će se humanitarna nogometna utakmica između ekipa humanitarnih zvijezda Hrvatske i saborskih zastupnika.

Ova je akcija pokrenuta kako bi se pomoglo Melaniji Horvat u prikupljanju sredstava potrebnih za operativni zahvat rekonstrukcije kukova u Münchenu. Melanija Horvat je 24-godišnja djevojka koja se od rođenja bori s bolešću kukova, a riječ je o zadebljanju glave bedrene kosti u oba kuka koja pritišće hrskavicu, koja je ujedno pukla na više mjesta, što joj stvara nesnosnu bol i gotovo onemogućava kretanje.

>> Pomozimo: Melaniji Horvat nužna skupa operacija kukova u Njemačkoj

Dosad je za Melaniju iz 678 pojedinačnih uplata prikupljeno 227 576 kuna, a za operaciju u Njemačkoj potrebno je skupiti oko 260 tisuća kuna, stoga se humanitarnom utakmicom namjerava prikupiti ostatak potrebnih sredstava.

- Melanija je zamolila našu udrugu da pokrene humanitarnu akciju za pomoć u prikupljanju sredstava. Budući da mi imamo rješenje za pokretanje humanitarnih akcija, koje izdaje državna uprava, odlučili smo pomoći iako se ne radi o leukemiji, limfomu, mijelomu ili sličnim bolestima. Nadamo se da ćemo ostatak potrebnog novca prikupiti ovom utakmicom, ostalim donacijama i humanitarnim telefonom 060 888 202- rekao je predsjednik UOLL-a Emil Vibović.

>> UOLL: Pokažite plemenitost i zajedno pomozimo Melaniji!

Melanija Horvat trenutno je na vježbama u Varaždinskim Toplicama, jer prije operacije za koju očekuje poziv, mora ojačati mišićnu masu.

- Ekipa saborskih zastupnika osnovana je neposredno nakon početka mandata, a cilj nam je diljem Hrvatske sudjelovati u humanitarnim akcijama. Do sada se nismo oglušili niti na jedan poziv za sudjelovanje i ponosni smo kada možemo dati svoj mali doprinos. Naša ekipa ne trenira, teško nas je okupiti, uglavnom se nađemo na utakmicama i damo od sebe sve što znamo i umijemo - rekao je ovom prilikom saborski zastupnik Mario Habek te, između ostalih, u ekipi saborskih zastupnika najavio Josipa Borića, Gorana Marića, Sašu Đujića, Hrvoja Nekića i Tomislava Žagara, dok će za humane zvijezde zaigrati Goran Vlaović, Branko Strupar, Tomislav Rukavina, Miroslav Bičanić, Branko Tušek i drugi.

Varaždinski dogradonačelnik Vjeran Radelić istaknuo je kako Grad Varaždin uvijek podupire humanitarne akcije.

- Kad smo saznali za Melaniju Horvat, uključili smo se i donacijom i organizacijski te logistički, i stavili na raspolaganje Arenu. Želimo da dođe čim više ljudi kako bi se prikupila potrebna sredstva za Melanijinu operaciju - rekao je Radelić.

Ulaznice za humanitarnu utakmicu, koja će se odigrati 20. studenog s početkom u 18 sati, prodaju se po cijeni od 20 kuna, a u Varaždinu se mogu kupiti u Rock Art Caffeu, Caffe baru Ritz te u caffe barovima Osmica i Sedmica u sklopu Petrolovih benzinskih postaja.

Komentari