Humanitarni buvljak: Dimla nastavlja prikupljati namirnice za potrebite

galerija-images/humanitarni

Objavljeno: 11.04.2015. 17:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Josip Novak

Varaždinska udruga -Direktna Mladež ili skraćeno DIMLA, zadovoljna je odazivom građana koji su se u petak i subotu nesebično uključili u drugi po redu Humanitarni buvljak...

DIMLA je osnovana s ciljem okupljanja mladih kako bi se pridružili suočavanju s aktualnim problemima zajednice i ujedno preuzeli vodstvo i odgovornost u rješavanju tih problema.

Humanitarni buvljak je, kao što i samo ime govori, projekt kojim se nastoje opskrbiti socijalno ugrožene osobe, a za njih se sakupljaju osnovne životne namirnice, pojasnila je Dajana Cvetko, idejna začetnica projekta.

- Najviše građana trampalo je konzervirane i suhe trajne namirnice te higijenske potrepštine. Očekujem da će akcija biti uspješna i u nedjelju – kazala je Cvetko dodavši da će se buvljaci nastaviti organizirati jednom mjesečno.

Humanitarni buvljak funkcionira na principu zamjene, odnosno razmjene tako da se donirana odjeća mijenja za namirnice, školski pribor ili higijenske potrepštine koje se dalje prosljeđuju potrebitima.

- Svi koji smo ukljućeni u projekt – volontiramo i naš plan je da ovakav vid razmjene postane sasvim uobičajen u našem gradu – veli ova mlada i poduzetna djevojka.

 Članovi udruge smatraju da se izravnim pomaganjem čini više i bolje, nego primjerice sakupljanjem novca i slično, a želja im je da se njihovim aktivnostima pridruži što više nesebičnih građana svih generacija, posebice mladih.

- U registru imamo 4-5 potrebitih obitelji i jedan Dom za nezbrinutu djecu, kojoj osiguravamo odjeću i obuću. Ukoliko netko poznaje članove potrebitih obitelji, može nam podatke ili kontakte ostaviti na štandu buvljaka – ističe Cvetko.
Svi oni koje zanima rad udruge, informacije mogu potražiti i na FB stranici Direktna mladež.
{gallery}humanitarni{/gallery}

Komentari