grad ivanec

I ove godine bogat program na Ivanečkim rudarskim danima, evo što nas sve očekuje

Objavljeno: 22.11.2023. 08:00

Zadnja izmjena: 22.11.2023. 08:00

U subotu, 2. prosinca na prostoru gradskog parka u Ivancu održavaju se Ivanečki rudarski dani. Ovu manifestaciju organizira Turistička zajednica grada Ivanca, uz podršku Grada Ivanca i Hrvatske turističke zajednice.

Sve posjetitelje dočekat će pripadnici Ivanečke rudarske čete, ali i zanimljivi izlošci iz prošlosti, domaća glazba, degustacija jela, ali i štandovi sa suvenirima i proizvodima lokalnih OPG-ova. Uz to, za posjetitelje je pripremljena i izložba dječjih radova na temu rudarstva koje su izradi učenici OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec još 2010. godine. Održat će se i tematska utrka 'Rudarski cener' koja kreće u 10 sati, a prijave su moguće kod Atletskog kluba Varaždin do 24. studenog. 

Za sve posjetitelje organiziran je i mali Rudarski izlet – Cipelcugom do separatora, koji kreće u 9 sati na ivanečkoj gradskoj špici. Očekuju vas i iznenađenja, a kako bi sve mogli pripremiti, potrebno se najaviti na [email protected] najkasnije do četvrtka, 30. studenog. U sklopu programa u restoranima i barovima posjetitelji će moći kušati sve što se nekad moglo naći 'Na rudarskom tanjuru' po promotivim cijenama. Možete birati i naručiti Jesti pe rudarski, Rudarski ručak, Rudarski cimplet, čaj, pa čak i rudarski koktel prigodnog naziva “Markštajger” te Ivanečko rudarsko pivo. Akcija traje od 2. do 10. prosinca.

 

Komentari