Idući tjedan počinje 5. Felt triatlon liga Varaždin

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.07.2013. 07:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Zvonimir Mikašek

U srijedu 10. srpnja u 18:15 sati počinje ovogodišnje izdanje Felt triatlon lige koje će se održati u osam kola, točnije svake srijede kroz sedmi i osmi mjesec.

Mjesto radnje je već poznato triatlonsko odredište - varaždinski Aquacity, na kojem je nedavno održano i prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu.

Natjecati se mogu svi: licencirani i nelicencirani triatlonci, rekreativci, strani državljani, bez obzira na dob, stoga organizator, Triatlon klub 042, poziva sve zainteresirane da im se pridruže.

Ove su godine u sklopu lige organizirane dvije discipline. Supersprint triatlon utrka je namijenjena mlađim kategorijama i rekreativcima, triatlonskim  početnicima. Kako ističu organizatori, ovo je savršena prilika za prvi susret s triatlonom - opušteno i bez pritiska otplivati 375 m, sjesti na bicikl i odvrtiti 14 km bicikla, pa još lagano rastrčavanje na 2,5 km. Sprint triatlon uključuje 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja.

Organizaciju i ove godine potpisuje varaždinski Triatlon klub 042, veliku podršku u organizaciji dao je i Grad Varaždin uvrštenjem ove lige u u program velikih međunarodnih sportskih priredbi pod pokroviteljstvom Grada, a liga i ove godine nosi naziv "Felt", jer je podržava tvrtka Matis Adria, zastupnik za Felt bicikle u Hrvatskoj.

Komentari