Imagine Cup: Studenti FOI-a pobijedili u kategoriji softverskih inovacija

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 15.03.2013. 08:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: foi.unizg.hr

U Zagrebu je 13. ožujka održano hrvatsko finale natjecanja Microsoft Imagine Cup, na kojem su studenti varaždinskog FOI-a Natalia Nađ, Luka Obuljen, Dario Filipaj i Ozren Krpan (mentor Zlatko Stapić) projektom "cQuest" pobijedili u kategoriji softverskih inovacija.

Hrvatsko finale natjecanja Imagine Cup 2013 odvijalo se u dvije kategorije: Innovation i World Citizenship. U drugoj kategoriji pobijedio je tim studenata sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računalstva koji je izradio sustav AuThink.

Projektom "cQuest" studenti FOI-a pokušali su na inovativan način iskoristiti vrijeme koje mladi provode pred mobitelom te im na zabavan način kroz RPG igru (Role-playing Game) u stvarnom svijetu omogućiti da se natječu rješavajući zadatke, posjećujući događaje i organizirajući se u grupe.

Svjetsko finale Imagine Cup natjecanja održat će se u St. Petersburgu, no zbog nedostatka sponzora koji bi studente poslali direktno na natjecanje, studenti s FOI-a će u travnju sudjelovati na regionalnom on-line finalu, te će se na taj način boriti za odlazak u Rusiju.

U hrvatskom je finalu s projektom "Drive Guard" sudjelovao još jedan tim s FOI-a, koji čine studenti Jakov Andrić, Soni Jozeljić, Davor Moslavac i Ognjen Ribičić, uz mentora Borisa Tomaša.

Komentari