Mladi napadač Varaždina Ivan Antolek: Treba se truditi i nadati najboljem

Objavljeno: 20.03.2012. 14:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Varaždinski nogometni prvoligaš u posljednja je dva kola u sudačkoj nadoknadi uspio prokockati "nemoguće", no to ne umanjuje činjenicu da se mlada varaždinska momčad solidno nosila u oba susreta protiv iskusnih prvoligaških ekipa. Jedan od istaknutijih Varaždinaca bio je mladi napadač Ivan Antolek koji je u Splitu zabio svoj drugi seniorski pogodak...

Prvijenac je mladi Međimurac zabio u remiju protiv Osijeka u jesenskom dijelu sezone, no pogodak protiv Splita posebno mu je drag.

- Kad sam zabio bio sam oduševljen i u šoku, a ujedno sretan kao da sam zabio u finalu Lige prvaka jer smo vodstvom 2-0 imali gotovo sigurnu pobjedu - prisjeća se Ivan Antolek.

Mladi je napadač zamijenjen u završnici susreta, a kada su Varaždinci primili dva pogotka u sudačkoj nadoknadi bio je pod tušem i nije ni slutio što se desilo.

- Nisam mogao vjerovati da smo ponovo prokockali bodove kao i protiv Zagreba. No, da nam je netko ponudio bod prije utakmice objeručke bi ga prihvatili - ističe mladi napadač Varaždinca, a kao razloge pada u posljednjim minutama naveo je fizičku nepripremljenost.

Antolek, koji je u Varaždin stigao kao ulazni kadet iz NK Međimurja istaknuo je da razloge nepripremljenosti treba tražiti u općoj situaciji u klubu te nemogućnosti normalnog trenažnog procesa.

- Nemamo uvjete za normalno treniranje, nepravilno se hranimo, a praktički nismo ni prošli pravilne pripreme i normalno je da u posljednjim minutama susreta kod igrača dolazi do grčeva - objašnjava nam Antolek.

Bez obzira na loše opće i bodovno stanje na tablici mladi napadač ističe da se ne smiju predati.

- Treba se truditi i nadati se da će jednog dana biti bolje i normalnije - nada se 19- godišnji varaždinski napadač kojeg ipak deprimira prazan stadion na utakmicama.

- Čekaš cijeli život da istrčiš na prvoligaški stadion, kad ono kod kuće samo tristotinjak ljudi. To je žalosno. Mislim da trebamo nekoliko pobjeda u nizu da bi vratili ljude na stadion - kazao je Antolek.

Antolek je u svojih devet prvoligaških nastupa zabio dva pogotka, čime je dokazao da je potencijal. No, ispadne li Varaždin u drugu ligu mladog napadača najvjerojatnije nećemo vidjeti na varaždinskom travnjaku.

- Ispadnemo li u drugu ligu, ostat ću samo ako neću imati nikakve ponude. Jednostavno ne mogu me roditelji vječno uzdržavati - zaključuje mladi napadač.

Komentari