Čehok demantira Večernji: Letove sam uredno platio

Objavljeno: 11.01.2012. 15:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Bivši gradonačelnik Ivan Čehok ekskluzivno za eVaraždin komentirao je medijske napise o tome da su poduzetnik Davor Patafta i on sa suprugama u dva navrata tijekom 2009. godine zajedno putovali Europom u Pataftinom privatnom zrakolovu Cessna CJ 2+ koji može prevoziti 8 putnika.

>> Strogo poslovni odnos: Patafta i Čehok zajedno letjeli Europom

Čehok je priču Večernjeg lista, koju je prenio i internet portal eVaraždin, nazvao šupljom i smiješnom.

- Kao prvo, mene nitko nikad nije ni pitao za letove avionom, pa ne znam ni kako sam onda mogao lagati. Kao drugo, istina je da sam u dva navrata putovao u istom zrakoplovu kao i gospodin Patafta. Ali to nije bio privatni Pataftin zrakoplov nego zrakoplov tvrtke WinAir koja obavlja komercijalne letove i koja mi je ispostavila račune za avionske karte za mene i suprugu koje sam ja uredno i platio - istaknuo je Čehok dodavši da te račune još uvijek čuva.

Naglasio je i da sa suprugom i bračnim parom Patafta nije putovao u Barcelonu, kako se navodi u članku, te da to nije bilo za Valentinovo.

- Taj put je jednim dijelom bio i poslovan, ali s obzirom da je samnom išla i moja supruga, ja sam sam platio avionske karte da mi ne bi netko predbacio da se koristim gradskim novcem u privatne svrhe – rekao nam je Čehok.

Priču o tome da je sa Ptičekom i Pataftom u helikopteru letio po hrvatskoj obali nazvao je besmislenom naglasivši da nikad nije bio u helikopteru sa Pataftom i Ptičekom. Još je jednom ponovio da je odnos između njega i Patafte bio strogo poslovan.

- To što smo letjeli u istom zrakoplovu ne znači ništa. Naš odnos je bio strogo poslovan. Uostalom, oba leta su se dogodila nakon što su ugovori između Grada Varaždina i T7 Grupe potpisani tako da ne znam kako sam ja to onda pogodovao nekome - zaključio je Čehok.

I Ante Madunić, odvjetnik poduzetnika Davora Patafte, bio je vrlo oštar u komentaru članka koji je objavio Večernji list.

- Simptomatično je da u trenutku kada je USKOK zaključio da nema nikakvog kaznenog djela vezano uz varaždinski aerodroma i da u tom poslu nitko nije oštećen te je postupak u tom slučaju definitivno obustavljen, u medijima izlaze takvi navodi koji idu direktno na štetu mog klijent -rekao nam je Madunić

>> Pataftin odvjetnik: Obustavljen postupak u slučaju aerodrom

Komentari