Čehok o mogućoj kandidaturi: Nek' se samo kalkulira!

Objavljeno: 24.08.2011. 12:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Arhiva eVaraždin

Bivši gradonačelnik Ivan Čehok za portal eVaraždin komentirao je mogućnost da se kandidira na skorim izborima za gradonačelnika Varaždina. Kandidaturu nije ni potvrdio ali ni demantirao "podgrijavši" tako glasine da, unatoč spektakularnom uhićenju pred očima cijele hrvatske javnosti, sprema senzacionalni povratak na političku scenu.

Čehoka smo "uhvatili" u šetnji gradom sa svoje dvije kćeri. Bio je dobro raspoložen, a nas je naravno zanimalo ono o čemu se sve intenzivnije govori ovih dana – hoće li se možda kandidirati ponovno za gradonačelnika.

Iako je pitanje bilo vrlo eksplicitno, odgovor koji smo dobili od Čehoka bio je prilično zagonetan.

-Nek' se samo kalkulira – uz smiješak je rekao Čehok i pitao nas znamo li što pokazuju ankete.

No zato je vrlo otvoren bio kad smo ga pitali kako komentira izjavu Radimira Čačića o mogućoj njegovoj kandidaturi. Podsjetimo, Čačić je rekao da je u Hrvatskoj sve moguće pa tako i da se Čehok kandidira za gradonačelnika Varaždina nakon što je uhićen zbog sumnje da je oštetio Varaždince za najmanje 30 milijuna kuna.

- Slušajte, nema što komentirati netko tko je ubio dvoje ljudi, pa i ako je bilo samo iz nehaja. Iako svi dobro znamo kako Čačić vozi. To se može dogoditi samo u Zimbabveu, da bi takav čovjek nakon toga nešto predstavljao u društveno-političkom životu. Njegovi komentari i arogancija su ispod svake granice dobrog ponašanja, to je čisti bezobrazluk s njegove strane – kazao je ex-gradonačelnik Ivan Čehok.

Kontaktirali smo i Čehokovog odvjetnika Vladu Sevšeka da nam komentira Čehokovu moguću kandidaturu s pravnog aspekta, odnosno istrage koja se vodi protiv Čehoka zbog sumnje da je, zajedno s čelnicima T7 Grupe Davorom Pataftom i Narcisom Huljev, oštetio varaždinski gradski proračun za 33 milijuna kuna.

Sevšek nam je rekao da je na godišnjem odmoru te da sa Čehokom nije razgovarao o tome ali i naglasio da prepreka za njegovu kandidaturu ne bi trebalo biti.

- Bitno je samo do kojeg nivoa je došla istraga. Ako je ona pri kraju ili gotova i ako su svi dokazi izvedeni onda niti pritvorski razlozi više ne vrijede i Čehok je slobodan čovjek dok mu se na sudu ne dokaže krivnja. S tog aspekta slobodan je raditi što god želi pa i kandidirati se za gradonačelnika Varaždina - rekao nam je Sevšek.

Čeka nas izgleda vrući kraj ljeta i još više vruća jesen...

VEZANE VIJESTI:

>> Čehok, Patafta i Huljev oštetili Grad Varaždin za 29 milijuna

>> Čehoku određen istražni zatvor i prepraćen u Remetinec

>> Ivan Čehok prenio svoje ovlasti na Zlatka Horvata

>> USKOK proširio istragu protiv Čehoka i Patafte i na Zračnu luku

>> Ivan Čehok nakon 48 dana pritvora pušten iz Remetinca

>> Osvrt: Uspon i pad političke karijere Ivana Čehoka

Komentari