O novoj Čehokovoj optužnici 30. studenoga u Zagrebu

Objavljeno: 20.11.2012. 14:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Andrej Švoger / Varaždinski tjednik

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, 30. studenoga odlučivat će o optužnici protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, poduzetnika Davora Patafte i drugih, optuženima za zluoporabu položaja.

Novu optužnicu USKOK je podigao 21. rujna, a o čemu se u njoj radi, nije poznato. Jedino je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš prije mjesec dana Varaždinskom tjedniku rekao da se optužnica odnosi na poslove zbrinjavanja komunalnog otpada mehaničko-biološkom obradom, zamjenu zemljišta u Brezju i Jalkovcu, kupoprodaju zemljišta za POS izgradnju na lokaciji Banfica i u Ulici Vilka Novaka te Aerodrom Varaždin. Ivan Čehok samo nam je potvrdio da je novu optužnicu dobio nedavno. 

Optužnica je inače podignuta u prosincu prošle godine, ali ju je u svibnju ove godine Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda vratilo USKOKU na doradu.

Pataftu i Čehoka prva je optužnica teretila da su se od kraja 2007. do lipnja 2011. povezali s namjerom pribavljanja materijalne koristi trgovačkim društvima u vlasništvu Patafte, a na štetu Grada Varaždina i pravnih osoba koje su u većinskome vlasništvu Grada Varaždina. Prema optužnici, Pataftine tvrtke oštetile su Varaždin za najmanje 49,6 milijuna kuna.

Komentari