Ivanec rješava problem industrijskih otpadnih voda

Objavljeno: 09.12.2011. 09:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ivanec.hr

Na ivanečkoj obilaznici počeli su opsežni radovi na postavljanju nove kanalizacije i rekonstrukciji složenih kanalizacijskih čvorišta, a glavni cilj tih zahvata jest konačno rješavanje odvodnje fekalnih i  industrijskih voda cijelog istočnog dijela Ivanca i većine ulica uz obilaznicu. Na žalost, sve te vode dosad su završavale u potoku Matačini, piše gradski portal ivanec.hr

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine, a odmah po završetku trebala bi se riješiti odvodnja otpadnih voda Industrije mesa te Nove i dijela Varaždinske ulice.

Njihovi ispusti odmah će biti priključeni na već sagrađen kolektor u Poslovnoj zoni Ivanec-istok, što znači da se otpadne vode više neće ispuštati u Matačinu.

U drugoj fazi radova iduće godine, na novi kolektor u Poslovnoj zoni bit će usmjerene kanalizacije iz Kumičićeve, Gundulićeve, Kovačićeve i ostalih gravitirajućih ulica.

Ukupna vrijednost radova je oko 630 tisuća kuna, a temeljem odluke Grada Ivanca i gradskog programa gradnje vodnih građevina, financiraju se iz razvojnih sredstava koje komunalna tvrtka Ivkom prikuplja u cijeni vode.

Temeljem raspisane javne nabave, Ivkom je radove povjerio ivanečkoj tvrtki Elkom.

Polaganje kanalizacije ujedno je glavni preduvjet za kapitalni zahvat – gradnju rotora upravo na kritičnom lokalitetu kod Poljodoma, gdje su se dosad dogodile brojne prometne nesreće.

Komentari