Ivanec: Koalicija HNS-SDP-HSU zajedno na lokalne izbore

Objavljeno: 14.03.2013. 16:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Aktualna vladajuća koalicija HNS-SDP-HSU u gradu Ivancu na sljedeće će lokalne izbore ponovno izaći sa zajedničkom kandidacijskom listom za Gradsko vijeće grada Ivanca. 

Potvrđeno je to potpisivanim koalicijskog sporazuma kojim je također dogovoreno da će zajednički kandidat HNS-a, SDP-a i HSU-a za ivanečkog gradonačelnika biti aktualni gradonačelnik Milorad Batinić (HNS).

Iako neslužbeno, kandidati za njegovog zamjenika biti će Branko Putarek (HNS) i Čedomir Bračko (SDP). Sporazumom je utvrđeno i da će na zajedničkoj kandidacijskoj listi za Gradsko vijeće deset mjesta pripasti HNS-u, pet SDP-u i dva HSU-u.

- Aktualna koalicija HNS-SDP-HSU u gradu Ivancu dobro je funkcionirala. Cilj nam je bio uvjete života na području grada Ivanca učiniti boljima i u tome smo uspjeli – pojasnio je Branko Putarek, predsjednik HNS-ove podružnice grada Ivanca pojašnjavajući razloge da HNS na području grada Ivanaca na skore lokalne izbore izađe zajednički s dosadašnjim koalicijskim partnerima, gradskim organizacijama SDP-a i HSU-a.

Ljubica Friščić, predsjednica Gradske organizacije HSU-a Ivanec, kao razloge zajedničkog izlaska na lokalne izbore navela je uvažavanje problema starije populacije od strane koalicijskih partnera te vidljiv napredak po pitanju razvoja grada Ivanca.

- Mislim da su građani zadovoljni vođenjem grada Ivanca u proteklih osam godina i da će nam dati puno povjerenje. Mi im obećavamo da ćemo ih još više slušati i služiti im – rekao je Čedomir Bračko ispred gradske organizacije SDP-a Ivanec.

Kandidat za ivanečkog gradonačelnika, aktualni gradonačelnik Milorad Batinić uvjeren je u još jedan gradonačelnički mandat i većinu u Gradskom vijeću.

 

Komentari