zaključili na sjednici odbora

Ivanečki branitelji trebali bi dobiti svoju monografiju o sudjelovanju u Domovinskom ratu

Objavljeno: 09.03.2018. 18:08

Zadnja izmjena: 09.03.2018. 18:20

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Ivanca održala je svoju drugu ovogodišnju sjednicu na kojoj se raspravljalo o nekoliko tema, uglavnom vezanih uz aktivnosti provedene u ovoj godini, kao i neke koje će se održati u bližem predstojećem razdolju.

U analizi provedenih aktivnosti izdvojena je promocija knjige Ante Guge, “Žetva u polju otrova“, koja je organizirana s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Gustav Krklec u Ivancu i za koju su dobivene brojne pohvale.

Okupljeni su poručili kako je šteta što se iz grada Ivanca na ovu manifestaciju nitko nije odazvao, jer se radi o kulturnom događaju, a nazočnost nekoga od čelnih gradskih osoba dao bi mu dodatnu 'težinu'.

Nadalje, iz aktivnosti je izdvojeno odavanje počasti pokojnom tajniku Davoru Bregoviću i hrvatskim braniteljima umrlima nakon Domovinskog rata, a s Udrugom invalida ILO Ivanec sprovedeni su 1. Sportski susreti. 

Od nadolazećih aktivnosti, najbliža je obilježavanje 20. obljetnice osnivanja Ogranka, 28. ožujka, kojim će se povodom održati svečana sjednica na kojoj će, uz ostalo, biti dodjeljene zahvalnice zaslužnim pojedincima, poduzećima i ustanovama.

Također, najavljene su i aktivnosti za travanj, u kojem će centralna biti 22. travnja, kada će se u Prigorcu tradicionalno prisjetiti poginulog hrvatskog branitelja Josipa Magaša.

Tema o kojoj se najduže raspravljalo bila je vezana uz pripreme za početak rada na izradi monografije o hrvatskim braniteljima s područja Ivanca, a tim povodom sastanku je nazočio i Zdravko Križek, ratni zamjenik zapovjednika Policijske postaje Ivanec.

- Uz dužno poštovanje svima, mi smo tada bili jedina legitimna oružana sila, sudjelovali smo u organizaciji i provedbi svih događanja, pa tako i u oslobađanju objekta na Ivanščici i raspolažemo s najviše informacija iz tog doba. U interesu nam je da se monografija realizira u naredne dvije godine, kako bi bila gotova do obilježavanja 30. obljetnice policije - istaknuo je Križek

U završnom dijelu sjednice, spomenuta je mogućnost promocije još jedne knjige u organizaciji Ogranka, za što je dobivena ponuda autora, potom poziv HVIDRA – e za dolazak na njezinu skupštinu, te dogovor za redovno mjesečno druženje, izvan uobičajenih aktivnosti.

 

Komentari