Ivanečki planinari osvojili četvrti vrh Austrije

Objavljeno: 15.08.2012. 15:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: e-ivanec.com

Sedmorica članova Planinarskog kluba Ivanec prošlog vikenda uspješno je izvršilo uspon na Grossvenediger, četvrti vrh po visini vrh Austrije i drugi u Visokim Turama.

Karakterizira ga najveća ledenjačka masa u čitavoj Austriji, tako da je i sam uspon na njega klasična ledenička tura, koja počinje već od 3000 m.

Važno je reći da ovdje nema lakog prilaza pomoću žičara, tako da je sam uspon iz doline unatoč dva lijepa planinarska doma, zbog razlike od 2343 m, lijep test za kondicijsko stanje svakog posjetioca.

Članovi Planinarskog kluba Ivanec odlučili su se za uspon iz smjera juga preko planinarskih domova Johannis Hutte (2116m) i Defreggerhaus (2962m) gdje se i noćilo.

Zahvaljujući bogatom iskustvu s prijašnjih pohoda u visoka gorja, sam uspon i mnogobrojne ledenjačke pukotine, kao i odraz visine na organizam - nisu predstavljale nikakav problem.

Sam dolazak na vrh, zahvaljujući izvrsnom sunčanom vremenu i temperaturi malo ispod nule (uz normalno umjeren do jak vjetar, što nije nikakvo čudo) predstavljao je izvrsnu nagradu za uloženi napor, u vidu fantastičnih vidika, što je uvijek i najveća želja svakog visokogorca.

Osim uspješnog uspona na vrh čime „PKI“ nastavlja s kontinuiranom posjetom na najviša planinska područja Alpi i Europe, valja istaknuti i to da je za dvojicu članova ovo bio prvi susret s vrhom od preko 3000 metara, kao i ledenjačkim svijetom uopće, a što su ovi zahvaljujući svojim iskusnijim kolegama prevladali bez poteškoća.

Komentari