Iz Varaždina put Makedonije u travnju kreće gospodarska ekspedicija

Objavljeno: 20.03.2012. 13:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

O značaju regionalnog povezivanja te gospodarskoj i kulturnoj suradnji Varaždina i nekoliko gradova iz Makedonije bilo je danas riječi u Gradskoj vijećnici jer Varaždin je posjetio Nj. E. Dančo Markovski, Veleposlanik Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj.

Nj. E. Dančo Markovski, Veleposlanik Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj u Gradskoj vijećnici razgovarao je s Goranom Habušem, gradonačelnikom i Natalijom Martinčević, zamjenicom gradonačelnika i zastupnicom u Saboru o poticanju gospodarsko-trgovinske razmjene te o proširenju kulturne suradnje.

- Varaždin je krajem prošle godine posjetio i predsjednik Republike Makedonije, no do danas nije realizirana suradnja između gradova Velesa i Varaždina. Iz tog razloga, danas je dogovorena konkretna suradnja koja treba rezultirati odlaskom gospodarske ekspedicije koja u travnju iz Varaždina kreće put Velesa – istaknuo je Goran Habuš.

A kakvih sve zapravo potencijala ima buduća suradnja između dvije prijateljske države pojasnila je zamjenica gradonačelnika.

- Planiramo posjetiti poslovno – gospodarski forum u Velesu te promovirati varaždinske tvrtke čije je poslovanje vezano uz poslove u građevini – naglasila je Natalija Martinčević dodavši da su MIV i Zagorje tvrtke koje imaju potencijal za pronalaženje poslova u Makedoniji.

Suradnja s Republikom Makedonijom u području turizma i kulture bila je u sjeni gospodarstva tijekom današnjih razgovora.

- Odnosi naših dviju država napreduju, a dokaz dobroj privrednoj suradnji je uspjeh Vindije na tržištu Makedonije. Sve što smo danas dogovorili moramo realizirati u kratkom roku – zaključio je Dančo Markovski.     

 

Komentari