Izabrani kandidati za rukovodeća radna mjesta u PU varaždinskoj

Objavljeno: 02.11.2012. 12:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Načelnik PU varaždinske Darko Jurčec predstavio je svoje najbliže suradnike koji su na internom oglasu koji je raspisao MUP izabrani na rukovodeća radna mjesta u varaždinskoj policiji. 

Nakon provedbe natječaja za rukovodeća mjesta u varaždinskoj policiji, očito je da su se ravnatelj policije i ministar unutarnjih poslova odlučili povjeriti upravljanje PU varaždinskom, koja će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju sigurno postati jedna od strateški najvažnijih policijskih uprava u Hrvatskoj, odlučili dati povjerenje nekim novim kadrovima koji su na prvi pogled mladi ali imaju veliko policijsko iskustvo. 

- Rukovodeća mjesta u PU varaždinskoj, moji najbliži suradnici, su ljudi koji su na natječaju MUP-a imali najbolje rezultate, dokazali su se na rukovodećim pozicijama, imaju dobar background i puno iskustva i ono što je najvažnije, dokazali su da su principijelni i profesionalni u svom radu - poručio je načelnik Darko Jurčec predstavljajući svog novog zamjenika Darka Blažija, novog voditelja službe policije Darka Dragičevića, novog šefa krim policije Dražena Bobeka, novog starog šefa granične policije Roberta Rožmarića i novog šefa službe za zajedničke i upravne poslove Sinišu Brkinjača

Zamjenik načelnika Jurčeca idućih pet godina bit će Darko Blaži koji na to mjesto dolazi s pozicije načelnika Policijske postaje Varaždin. S obzirom da je Blaži na natječaju bio izabran i za načelnika PP Varaždin, policijska će uprava uskoro raspisati novi natječaj za to mjesto. 

- Građani ne moraju brinuti. Iako PP Varaždin u ovom trenutku službeno nema načelnika, svi se poslovi obavljaju, a postaja normalno funkcionira - poručuje Blaži. 

- Mjesto zamjenika načelnika policijske uprave novi je izazov za mene. U postaji sam se više bavio organizacijom posla, a ova pozicija traži više menadžerski pristup. Spreman sam na to - dodao je. 

Dosadašnji zamjenik načelnika Siniša Brkinjač preuzeo je pak mjesto voditelja službe za zajedničke i upravne poslove pa će tako i dalje biti jedan od najbližih suradnika načelniku policijske uprave. 

Načelnik PU varaždinske Darko Jurčec, prije nego je preuzeo mjesto prvog policajca u upravi, desetak je godina bio šef krim policije i upravo zahvaljujući svom radu na tom mjestu je i izabran na mjesto načelnika tako da će njegov nasljednik na toj poziciji Dražen Bobek imati težak zadatak nastaviti njegovim stopama. 

- Varaždinska krim policija svojim je radom stvorila brend u načinu postupanja te suradnji sa ostalim državnom odvjetništvom, Sudom i USKOK-om, a moj je apsolutni prioritet to nastaviti u budućnosti - poručuje Bobek koji već ima iskustvo suradnje sa načelnikom Jurčecom budući da je u vrijeme dok je Jurčec bio šef krim policije s njim surađivao u odjelu za organizirani te gospodarski kriminalitet. 

Novi šef policije Darko Dragičević kao rođeni Varaždinac proteklih je 17 godina radio u PU međimurskoj te se sada vraća kući gdje bi trebao primjeniti neke svoje projekte koje je provodio u susjednoj županiji. 

- Moj apsolutni prioritet je uspostavljanje još boljeg odnosa između građana i policije. Na tome sam radio u Međimurju i imao dobre rezultate tako da u tome želim uspjeti i u svom rodnom Varaždinu - ističe Dragičević. 

A Robert Rožmarić jedini je koji je uspio sačuvati svoju poziciju i nakon provedenog natječaja MUP-a. Rožmarić će i dalje obnašati dužnost voditelja službe za granicu, a ta bi pozicija mogla postati "vruća" ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

- Mislim da smo i do sada imali odličan odnos sa kolegama iz policije i krim policije i to želimo nastaviti i u budućnosti. Budite uvjereni, spremno ćemo dočekati ulazak Hrvatske u EU - poručuje Rožmarić.

Komentari